Cihatçılar İdlib'te 'Türkiyeliler kardeşimiz' pankartı taşıdı

Suriye'nin İdlib kentinde yapılması planlanan terör operasyonu protesto eden cihatçılar, gösterilerinde Ankara'da öldürülen Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'un katili polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın posterini taşıdı ve Rusya karşıtı sloganlar attı.

Cihatçılar İdlib'te 'Türkiyeliler kardeşimiz' pankartı taşıdı

Suriye’nin İdlib kentinde yapılması planlanan terör operasyonu protesto eden cihatçılar, gösterilerinde Ankara’da öldürülen Rus Büyükelçisi Andrey Karlov’un katili polis Mevlüt Mert Altıntaş’ın posterini taşıdı ve Rusya karşıtı sloganlar attı.

İdlib kent merkezinde Suriye ordusunun düzenleyeceği terör operasyonunu protesto etmek isteyen cihatçılar, cuma namazının ardından toplandı. Gösterilerinde Ankara’da Rusya büyükelçisi Andrey Karlov’u katleden polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikast anına ait fotoğrafının yer aldığı bir pankartı taşıyan cihatçılar, Rusya karşıtı sloganlar attı.

Pankartta fotoğrafı bulunan Mevlüt Mert Altıntaş için “Onun gibiler sayesinde başarıya ulaşıyoruz.” yazısına yer verilirken, Türkiyeliler kardeşimiz” yazısı da dikkat çekti. Cihatçılar bu pankartı ise çocuklara taşıttı.

Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 19 Aralık 2016’da bir fotoğraf sergisinin açılış töreninde Ankara Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş’ın suikastı sonucu yaşamını yitirmişti. Katil, FETÖ ile ilişkilendirilmiş, cenazesi ise alınmayarak günlerce morgta bekletilmişti.

İşte cihatçıların taşıdığı pankart: