Çiğdem Toker ve Aydın Engin'den Cumhuriyet kararı

Çiğdem Toker ve Aydın Engin Cumhuriyet'e veda ettiler.

Çiğdem Toker ve Aydın Engin'den Cumhuriyet kararı

Cumhuriyet yazarlarından Çiğdem Toker ve Aydın Engin bugünkü köşesinde bir veda yazısı yazarak artık Cumhuriyet’te yazmayacaklarını duyurdular.

ÇİĞDEM TOKER: HOŞÇA KALIN

Çiğdem Toker, Cumhuriyet Vakfı’nın yeni yönetiminin yayımladığı açıklamanın Cumhuriyet davası iddianamesindeki suçlamaları hatırlattığını ve bu durumun da gitme vaktini haber verdiğini belirtti:

“Tartışmalı bir dava süreci sonunda gerçekleşen yönetim değişikliğinin ardından “Atatürk’ün Cumhuriyet’i” başlığını taşıyan dünkü açıklamanın, her duruşmasını izlemeye çalıştığım ağır ceza yargılamasında, Cumhuriyet davası iddianamesindeki çizgi değişikliği suçlamasını hatırlatması üzüntümün nedenlerinden biri.”

AYDIN ENGİN: EYVAH, YAŞASIN, BEN YİNE GİDİYORUM

Gazetenin İlhan Selçuk dönemindeki yazı işleri müdürlerinden olan Aydın Engin’in de bugün yazdığı bir yazı ile istifa etti. Engin, yazısında “Cumhuriyet de benim için buraya kadarmış” ifadesini kullandı.

Engin yazısından bir bölüm:

“Ateşi ve ihaneti de gördük, elini taşın altına değil ateşe duraksamadan sokan kadın ve erkekler de tanıdık. Cumhuriyet de benim için buraya kadarmış.”

“Giderken eli boş gitmiyorum. İkramiyemi AKP Reisi’nin elinden alıp gidiyorum: Yargıtay’da sırasını bekleyen yedi buçuk yıl…

“Boşverin. Hapishane bilmediğim yer değil. İstanbul’un bütün sivil ve askeri hapishanelerinde defalarca konuk edildim. Bir Silivri kalmıştı…

“Eyvah yine gidiyor’ diyenlere selam olsun, ‘Yaşasın yine gidiyor’ diyenlere eyvallah…”