CHP'den Halkbank açıklaması

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK'nın ardından açıklamalarda bulundu.

CHP'den Halkbank açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Halk Bankası bağımsız denetim kurumları tarafından denetlenmesi gerekir. Olay hafif değildir. Yarım saatte kimler ucuz döviz aldı? Bunu bulmak gerekir” ifadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak MYK’nın ardından açıklamalarda bulundu.

Öztrak’ın konuşmasından satır başları şöyle:

Bugünkü MYK’da ekonomi ve dış politikadaki gelişmeleri ele aldık. Eğitimdeki sorunlar üzerinde durduk.

Enflasyon rekor kırdı, mutfakta yangın var. Merkez Bankası’nın önemli riskler gerçeği yansıtmıyor. Millete 24 Haziran öncesinde ne dendi. Millet size yetkiyi verdi. Türk Lirasının değeri serbest düşüşe geçti. Siz yerli ve milli içkilerinizi, ejder meyvelerinizi yudumlarken millete yutturmaya devam ediyorsunuz.

Ekonomiyi gereği gibi takip etseydiniz, lafçılık, rantçılık yapmak yerine ekonomiyi güçlendirseydiniz elin oğlu bize kafa tutabilir miydi?

Suriye’de yeniden yükselen ateş ve bu ateşin tetikleyeceği bir göç dalgası var.

Dış düşman diyorsunuz ama hep yurt dışındasınız. Siz beceremiyorsanız Meclis toplansın bu işi hep birlikte yapalım

Dayatılan bu rejimle ülke çadır devletine döndü. Erdoğan seçim beyannamesini açıkladığı gün ‘polislerimizi öğretmenlerimizi diğer idarecilerimizi 3 bin 600’e çıkartacağız’ dedi. 100 günlük eylem planlarında köprü gördük yol gördük ama çalışanlara dönük herhangi bir çalışma görmedik.

Halk Bankası bağımsız denetim kurumları tarafından denetlenmesi gerekir. Olay hafif değildir. Yarım saatte kimler ucuz döviz aldı? Bunu bulmak gerekir. Bu konuyla ilgili meclis araştırması vereceğiz.