CHP'de Mansur Yavaş tepkisi: Deniz Gezmiş'e terörist diyen isim

Yerel seçimler öncesi bir kez daha sağ partilerle pazarlık hazırlıklarına başlayacağı anlaşılan CHP'nin Ankara'da da Mansur Yavaş'ı işaret etmesi partide tepki yarattı.

CHP'de Mansur Yavaş tepkisi: Deniz Gezmiş'e terörist diyen isim

Yerel seçimler öncesi CHP’de oy devşirmek adına bir kez daha sağ partilerle ittifak arayışlarının hazırlıkları yapılırken, seçim çalışmalarına başlayan ‘İyi Parti’nin, CHP’nin aday göstermesi durumunda Ankara’da Yavaş’ın adaylığını destekleyebileceği, böylece Yavaş’ın 2014’teki CHP-MHP ortaklığındaki gibi bir kez daha aday olacağı konuşuluyor. MHP kökenli Yavaş’ın adının öne çıkması CHP içinde ise tartışmaya yol açıyor.

Partinin son PM toplantısında sunum yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un seçim sürecinde “sağ söylem” geliştirilmesi yönündeki sözleri nedeniyle tartışma yaşandığı öne sürülüyor.

Akşam’dan Ercan Öztürk‘ün haberine göre, AKP ile MHP’nin ittifak yapması halinde çoğu yerde yenilgiye uğrayacaklarını söyleyen Torun, “Biz de ittifak yapmalıyız. Saadet veya İP ile ittifak yapmamız gerekiyor. Hatta söylemlerimizi de değiştirmeliyiz. İttifak yaptığımız için sağ söylemler geliştirmeliyiz” çıkışını yaptı. Torun’un “Sağ söylem” çıkışına bazı PM üyeleri tepki gösterdi.

Torun’un “sağ söylem” açıklamalarının ardından Kılıçdaroğlu’na muhalif olduğu bilinen PM üyeleri arka arkaya söz alarak ağır eleştirilerde bulundu. Eski Ankara Milletvekili Necati Yılmaz da bunlardan biriydi. Yılmaz, “Şimdi önümüzde yerel seçimler var. Siz adayların nasıl belirleneceğine dair bizden yetki isteyeceksiniz. Biz o yetkiyi size vermeyeceğiz. Örgüt kimi istiyorsa o aday olacak” diye çıkış yaptı. Yılmaz’ın ardından Erdal Aksünger de “İstanbul, İzmir ve Ankara’da ön seçim olsun. Buranın adaylarını taban belirlesin. Kazanması muhtemel yerlerin adaylarını illa Genel Merkez belirleyecekse de bu kişilerin sayısının çok olması gerekiyor” diye konuştu.

Mansur Yavaş’ın adaylığına tepki

CHP Çankaya İlçe Başkanlığı’nın Danışma Kurulu toplantısında konuşma yapan eski CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Yalçınkaya Ankara’da yeniden Mansur Yavaş isminin geçmesine isyan etti. Yalçınkaya, “Aday belirleme kriterlerine güvensem merkez yoklaması olsun derim. Ama Ekmeleddin İhanoğlu’ndan Deniz Gezmiş’e terörist diyen Mansur Yavaş’a kadar durum ortada. Ön seçim bu nedenle yapılmalı. Bu da CHP örgütünden çıkmak zorunda. Sırf seçim kazanacağız diye bir Mansur Yavaş hatası yaptık. Seçimin ertesi gün partiyi terk etti” dedi.