CHP Sözcüsü Tezcan'a, Eren Erdem'in iddiaları üzerine suç duyurusu yapıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan hakkında suç duyurusu yapıldı

CHP Sözcüsü Tezcan'a, Eren Erdem'in iddiaları üzerine suç duyurusu yapıldı

Hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulan CHP Milletvekili Eren Erdem’in MİT TIR’ları tutanaklarına ilişkin ‘Bu tutanakları Bülent Tezcan’dan temin ederek aldım’ açıklamaları üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan hakkında suç duyurusu yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu / Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) avukatlarından Ela İlden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, Bülent Tezcan hakkında “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek” ve “soruşturmanın gizliliğini ihlal” suçlarından tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini talep etti.

CHP Milletvekili Eren Erdem 22 Mayıs’ta Artı TV’de katıldığı programda, MİT TIR’ları ile ilgili tutanakları CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’dan aldığını açıklamıştı. TAY-DER’in şikayet dilekçesinde, Bülent Tezcan’ın 19 Ocak 2014 tarihinde Adana’da durdurulan MİT TIR’larına ilişkin tutanağı TBMM’de yaptığı basın toplantısında okumasının Eren Erdem’in açıklamalarını doğruladığı belirtildi. Tezcan’ın “devletin güvenliği ve iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken” bilgi ve fotoğrafları yasadışı yollardan temin ederek Eren Erdem’le paylaştığı ve böylece ‘FETÖ’nün amacına yardım ettiği iddia edildi.

FOTOĞRAFLARI SAVCILIĞA VERİLDİ

Dilekçede ayrıca, Bülent Tezcan’ın ‘FETÖ’ ile işbirliği yaptığı öne sürülerek, örgütle irtibatlı kişilerle çekilmiş olduğu fotoğraflara da yer verildi. Tezcan’ın, ‘FETÖ’nün etkin isimlerinden olduğu belirtilen Saim Topaloğlu ve kapatılan Fatih Sultan Lisesi yöneticisi A.A. ile gizli bir görüşme yaptığı iddia edildi ve basında çıkan fotoğrafına ilişkin bir açıklama yapmadığı ileri sürüldü.

Saim Topaloğlu’nun 15 Temmuz darbe girişiminin ardından firar ettiği de belirtildi. Dilekçede, Tezcan hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılarak kamu davası açılması talep edildi.

http://gazetemanifesto.com/2018/05/23/chp-sozcusu-tezcandan-eren-erdemin-iddialarina-yanit/