CHP PM'de 'sağ söylem' - 'sol söylem' tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçim stratejilerini belirlemek üzere topladığı Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

CHP PM'de 'sağ söylem' - 'sol söylem' tartışması

Cumhuriyet Halk Partisi, yerel seçim stratejilerini belirlemek üzere topladığı Parti Meclisi (PM) toplantısı sona erdi.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında toplanan PM toplantısı yaklaşık 6 saat sürerken, toplantıda belediye başkan adaylarının nasıl belirleneceğinden, yerel seçime giden süreçte kullanılacak söylemlere kadar bir dizi başlığın ele alındığı belirtildi.

PM Üyesi Erdal Aksünger’in, belediye başkanlarının belirlenmesinde, özellikle üç büyük şehirde ön seçim yapılmasını istediği öğrenilirken, CHP’deki aktif-pasif üye tartışmasının ön seçimi engellememesi gerektiğini önerdiği de aktarıldı.

CHP’nin güçlü olduğu yerlerde ön seçim yapılması, diğer il ve ilçelerde ise kazanması muhtemel adayların gösterilmesini talep ettiği belirtilen Aksünger, genel merkez tarafından yapılacak aday belirlemelerinin geniş katılımlı olmasının önemine de vurgu yaptığı öğrenildi.

Yerel seçimlerde ittifak kapısının açık olması gerektiğini vurgulayan Aksünger, mevcut iktidara karşı olan seçmenlerin rencide edilmemesi gerektiğin belirterek, CHP’de söylem tartışmalarını yeniden gündeme getirmiş oldu.

Seçimlerde kullanılacak dile dair, parti yönetiminden bazı isimlerin “sağın dilini kullanmalıyız” önerisi yaptığı öğrenilirken, bazı PM üyelerinin ise bu öneriye karşı çıkarak, CHP’nin “sol söylemleri” kullanarak başarıyı yakalayabileceğini savunduğu öğrenildi.

Toplantıda, 24 Haziran’da partinin ve Cumhur ittifakının Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, yerel seçimlerdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına ilişkin herhangi bir konuşmanın yapılmadığı belirtilirken, yerel seçim strateji belgesi üzerinde çalışılmaya devam edilmesi ve son hali verildikten sonra tekrar toplanacak PM’de karara bağlanması kararlaştırıldı.