CHP kaybedebileceği 9 belediyeyi açıkladı

30 Mart yerel seçimlerinde AKP ile MHP'nin ittifak yapması durumunda CHP'nin daha önce kazandığı 9 belediyeyi kaybedebileceğine ilişkin rapor hazırlandı.

CHP kaybedebileceği 9 belediyeyi açıkladı

CHP’nin yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, olası AKP-MHP ittifakında 9 belediyeyi kaybedebileceklerini açıkladı.

Hürriyet‘in AKP’ye yakınlığıyla bilinen yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında CHP MYK toplantısını konu alırken, Seyit Torun’un kendisine böyle bir durum karşısında partisinin şu an elinde bulunan 9 ildeki belediye yönetimini kaybedebileceğini belirlediklerini aktardı.

CHP’nin 7 Eylül Cuma günü yaptığı MYK toplantısında önümüzdeki yerel seçimlerin masaya yatırıldığı belirten Selvi, konuyla ilgili yazısında şöyle devam etti: “Yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, seçim hazırlıkları ve olası ittifak senaryoları üzerine iyi hazırlanmış bir sunum yaptı. Torun, olası bir AK Parti-MHP ittifakında CHP’nin 9 belediyeyi kaybedebileceğini ifade etti. Seyit Torun’la konuştum. Analizin 24 Haziran seçim sonuçlarına göre bir kamuoyu şirketi tarafından hazırlandığını söyledi. Bunun üzerine 30 Mart 2014 yerel seçim sonuçları ile 24 Haziran seçimlerini ayrı ayrı tablolar yaparak inceledim. İki seçimin dinamikleri farklıdır, buna dikkat edilmesi gerektiğine inanıyorum ama önemli oy kaymaları söz konusu. 24 Haziran sonuçlarına göre eğer AK Parti-MHP ittifakı gerçekleşirse CHP’nin Burdur, Eskişehir, Giresun, Hatay, Sinop, Yalova, Zonguldak ve Tekirdağ’da kaybetme riski büyük.

“Ama bir de İYİ Parti faktörü var.” diyen Selvi, Seyit Torun’un kendisine bu parti ile ittifak yapıldığı takdirde bazı illerin CHP’de kalabileceğini söylediğini kaydetti. Buna göre CHP’nin seçime sağcı ‘İyi Parti’ ile ittifak halinde girmesi Burdur, Tekirdağ, Giresun ve Eskişehir gibi illerdeki belediyeleri kurtarabilir.