Bu kafa Karadeniz için 'eylem planı' hazırlıyor: Altyapı yağışlara göre hesap edilemez

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Doğu Karadeniz'de körpüleri yıkan sel için "Altyapı yağışlara göre hesap edilmez" savunması yaptı.

Bu kafa Karadeniz için 'eylem planı' hazırlıyor: Altyapı yağışlara göre hesap edilemez

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu’da 1 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda ev ve işyerinin zarar gördüğü sel felaketine ilişkin akıl almaz bir değerlendirde bulundu.

Kurum yaptığı açıklamada, “Elim bir olay bir afet. Buna ilişkin yapmamız gerekenler sahadakiler neyse bunları inşallah yerinde tespitlerini yapacağız. Tedbirleri noktasında yine sahada yapılması gereken neyse onları heyetimizle birlikte tespitlerimizi yapacağız. Bir tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.

Sözlerinin devamında bir ‘eylem planı’ hazırladıklarını bildiren Kurum, “Yapılması gereken neyse tüm Karadeniz bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Bu plan çerçevesinde sahada uygulamalarını yapacağız.” derken, en son böyle bir olayın 20 yıl önce meydana geldiğini öne sürüp “Tabi ki bu bir afet. Alt yapılar hiçbir zaman bu yağışlara göre hesap edilemez. ‘En az hasarlı nasıl çıkabiliriz’in çalışmasını da tüm Karadeniz bölgesi için yapıyoruz. inşallah bunu da yakın zamanda sahada uygulayacağız.” ifadelerini kullandı.