Cem Küçük, Ciner'e parmak salladı: Bu gidiş iyi değil...

AKP'nin tetikçi yazarı Cem Küçük, sermaye medyasının önde gelen gruplarından Habertürk TV'yi son dönemdeki tercihleri nedeniyle uyardı.

Cem Küçük, Ciner'e parmak salladı: Bu gidiş iyi değil...

İktidar adına gazetecileri ve yayın organlarına uyarılar yapıp tehditler savurmasıyla sık sık gündem olan AKP’li yazar Cem Küçük, Ciner Grubu’nun geçtiğimiz ay gazetesini kapattığı Habertürk’ün bu kez televizyonunu hedef aldı.

Türkiye Gazetesi‘ndeki köşe yazısında, kapatılan Habertürk gazetesinin 24 Haziran’da tamamen Erdoğan’ın kaybetmesine oynadığını öne süren Küçük, “Eğer Muharrem İnce seçimi kazansaydı Habertürk gazetesi aynen devam edecekti. Cumhurbaşkanımız kazanınca gazete tarih oldu.” dedi.

“DERS ALMIYORLAR”

Habertürk TV’deki durumun da benzer olduğunu öne süren AKP’li tetikçi, bu televizyonun Erdoğan’ın yemin töreni sırasında yayın aldığı konukları hatırlatıp, “Tüm yaşananlardan ders almayan bu zihniyet geçen hafta Cumhurbaşkanımız yemin töreni yaparken, dördü de Erdoğan’a oy vermemiş kişileri ekrana çıkardı ve herkesi şoke etti! Ahmet Kasım Han ve Levent Korkut’un Erdoğan düşmanı olduğunu cümle âlem biliyor. Yanlarında da Metehan Demir ve Cüneyt Başaran gibi asla Erdoğancı diyemeyeceğimiz iki konuk var.
Böyle tarihî bir törende Erdoğan’a uzak dört kişi konuşuyor. Olur mu böyle saçma şey?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

“KAPATILSIN MI İSTİYORSUNUZ”

Aynı günün gecesinde Abdurrahman Yıldırım ve Muharrem Sarıkaya’nın yorumcu olduğu programda da “Erdoğan düşmanlığı” yapıldığını öne süren Küçük, “Türkiye Azerbaycan yönetim modeline benzetildi. Didem Aslan Yılmaz’ın ise son dönemde Halk TV spikerinden bir farkı kalmadı. Benim anlamadığım şu: Acaba Sayın Turgay Ciner’in Haberturk gazetesinden sonra Habertürk TV’yi de kapatması mı isteniyor?” diye sopa gösterdi.

Habertürk’ü yandaş yorumcu Nevzat Çiçek nedeniyle de ‘uyaran’ Küçük, “Bariz Erdoğan düşmanı bir Saadet Partili olan Nevzat Çiçek’i niye hala AK Parti kontenjanından ekrana çıkarıyorsunuz?” ifadesini kullandı.

Küçük yazısında son olarak, daha önce köşesinde ‘skandal’ olarak dile getirdiği gazeteci Erdem Gül’ün Habertürk’e çıkarılmış olmasıyla ilgili de “Şimdi duyuyorum ki Erdem Gül casusluktan beraat etti diye Habertürk yönetimi haklı çıktığını düşünüyormuş. FETÖ/PDY’ye yardım ettiği dosyası hâlâ görülüyor. O zaman bu şekilde yargılananların hepsini ekrana çıkarın. Hâlâ yargılanması süren Nuh Gönültaş ve Mehmet Gündem’i de canlı yayına bağlayın. Geçenlerde FETÖ üyeliğinden Orhan Kemal Cengiz beraat etti. Onu niye ekrana çıkarmıyorsunuz?” derken, “Hiç kimse kusura bakmasın bu gidişat iyi değildir…” uyarısını yaptı.