Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: İşbirliği görmek istiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybedilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'ya ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu'ndan Kaşıkçı açıklaması: İşbirliği görmek istiyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’nda kaybedilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’ya ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu “Soruşturmanın selameti ve her şeyin ortaya çıkması için bu konuda henüz bir iş birliği görmedik, görmek istiyoruz” ifadelerinde bulundu.

Suudi Arabistan ile ortak çalışma grubunun oluşturulmasında hemfikir olduklarını belirten Çavuşoğlu “Başsavcılığın ve uzmanların Suudi Arabistan Başkonsolosluğuna girmesi konusunda, Suudi Arabistan’ın iş birliği yapması gerekiyor” dedi.

BRUNSON’IN TAHLİYESİ: ABD BASKIYLA NETİCE ALAMAZ

Brunson’un serbest bırakılmasıyla ilgili konuşan Çavuşoğlu, “Benim vatandaşım veya başkasının vatandaşı. Türkiye’den gidip de Almanya’da suça karışan vatandaşlarımız var. Bu olabilir. Bazen kaza oluyor, bazen suça karışmış insanlar oluyor. ABD umarım anlamıştır, baskıyla Türkiye’den netice alınmaz. Yargı kararına uyulmalıdır” diye konuştu.