Çavuşoğlu'ndan İsrail açıklaması: Ortada devlet terörü var

Çavuşoğlu, ABD’nin Kudüs’e büyükelçiliğini taşıması sırasında İsrail’in Gazze sınırında 50’den fazla eylemciyi öldürmesi sonrası açıklama yaptı

Çavuşoğlu'ndan İsrail açıklaması: Ortada devlet terörü var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Kudüs’e büyükelçiliğini taşıması sırasında İsrail’in Gazze sınırında 50’den fazla eylemciyi öldürmesi sonrası açıklama yaptı. Çavuşoğlu “Acımadan gerçek mermilerle ateş açıyorlar. Bir devlet terörü var” dedi.

Çavuşoğlu NTV’ye açıklamalarda bulundu. Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

‘Amerika’nın dayatması’

“Maalesef şehit sayısı 52’ye çıktı. Bir taraftan müzikli eğlenceli açılış, diğer yanda katliam. İkisi de aynı yerde yaşanıyor. Amerika’nın bir dayatması. Tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen ABD’nin bu dayatması ciddi bir durum yarattı.”

“Yaralanan insan sayısı 2 bin civarında. Acımadan gerçek mermilerle ateş açıyorlar. Bir devlet terörü var, bir katliam var. Sadece devlet olarak bir tavrı değil, milletimizin tavrı net ve ortak bir tavır.”

“İsrail’deki insanlar da görüyor bunu. Filistin’deki kardeşlerimizin gösterisi barışçı. Barışçı gösteri yapanlara bile tahammülleri yok. Buna duyarsız kalamayız. Dünya sussa da biz susmayacağız dedik.”

“Ankara’da bakanlar kurulumuz başlıyor. Başbakan başkanlığında. Sayın cumhurbaşkanımızın başkanlığında biz de bir toplantı yapacağız.”

‘Devlet terörü’

“Acımadan gerçek mermilerle ateş açıyorlar. Bir devlet terörü var.”

ABD, (Filistin meselesinde) arabuluculuk yapamaz, güvenilirliğini kaybetti. ABD bundan sonra istese de arabuluculuk yapamaz. ABD’nin arabuluculuğu artık bitmiştir”