Çakıcı'nın adamları tutuklandı

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan organize suç örgütü lideri Alaaddin Çakıcı’nın 18 adamı tutuklanarak cezaevine konuldu.

Çakıcı'nın adamları tutuklandı

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de sahip çıktığı organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın adamlarına yönelik Kırıkkale ve Ankara’daki çok sayıda adrese baskın yapmıştı. 4 il 27 adresi kapsayan operasyonda Çakıcı’nın iki avukatının da aralarında bulunduğu 24 adamı gözaltına alındı.

Çakıcı’nın adamlarının Kırıkkale’de ev tuttukları, burada işadamı ve esnafa baskı uygulayarak haraç topladıkları iddia edildi.

Sabah‘ın haberine göre, gözaltına alınan 24 şüpheliden 4’ü soruşturmayı yürten savcılıkça serbest bırakılırken, 2’si adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Aralarında Tekirdag Barosuna Kayıtlı, Av. Can S. ve Ankara Barosuna Kayıtlı Av. Gökhan K.’ında bulunduğu 18 şüpheli tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklamaya sevk edilen şüphelilerin tamamı tutuklandı.

Kırıkkale’nin Keskin İlçesinde T Tipi Kapalı Cezaevinde hükümlü bulunan ve Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesinde hazırlanan süresiz sağlık raporuyla gündeme gelen Alaattin Çakıcı geçtiğimiz gün 05.00 sıralarında Sincan Kapalı Cezaevine nakledilmişti.