Caferi'den ülkesine saldırmaya hazırlanan emperyalistlere: Korkmuyoruz!

Beşar Caferi: Açık bir şekilde söylüyorum, korkmuyoruz.

Caferi'den ülkesine saldırmaya hazırlanan emperyalistlere: Korkmuyoruz!

ABD ve Rusya’nın tasarılarının veto edildiği Suriye gündemli Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Suriye’nin BM daimi temsilcisi Beşar Caferi, Suriye’ye müdahale için ellerini avuşturan devletlere hitaben şunları kaydetti;

“ABD Japonya ve Vietnam’da, Fransa Cezayir’de canlı şekilde Cezayirliler üzerinde çöl ortasında, İngiltere sömürdüğü ülkelerde yasaklı silahları kullandı. Bu devletler bizden hesap soracak konumda değil.

İngiltere ve Fransa geçen sene soruşturma komitesinden habersiz olarak istihbarat ajanlarını Han Şeyhun’a gönderip veri topladı. Kimseye de hesap vermedi. İngiltere Suudi Arabistan’a 100 milyar dolarlık silah satmaya hazırlanıyor.

ABD şu ana kadar kimyasal tesislerini yok etmeyi reddediyor ve başkalarına ders vermeye çalışıyor. Fransız temsilci hayatını kaybedenlerle ilgili sözde üzüntüleri sunarken Fransa uçaklarının 2016’da Menbiç’de Tuha köyünde katlettiği 200 sivili hatırlıyor mu?

Canavar olan; terör örgütlerini Suriye’de destekleyen Fransa, İngiltere ve Amerika Birleşik Devletleridir. Bu mecliste bugün şahit olduğumuz sahne, geçen sene yaşadığımızın aynısı bir tiyatrodur. Kanunları tanımayan bu saldırgan tavır bu ülkelerin tarihinde vardır.

ABD eski Dış İşleri bakanı Colin Powell burada oturup Irak’ta kimyasal var diyerek haritalar ve veriler sundu. Sonra da yalan olduğunu itiraf etti. Bu devletler burada Irak işgalinin önünü bu tiyatrolarla açtılar.

Bu üçlü devlet (Fransa, İngiltere, ABD) kanunsuz davranarak dünya halklarının kendi kaderlerini tayin etme haklarını ellerinden almaktadır. Bu devletler,Akdeniz’deki filolarını harekete geçireceklerini bilerek buraya geldiler. Ama açık bir şekilde söylüyorum, korkmuyoruz.

Suriye’ye yönelik saldırılara; kaynağı ne olursa olsun karşı koyup cevap vereceğimizi ve Suriye’nin Irak veya Libya’ya dönüşmesine asla izin vermeyeceğimizi ülkem adına teyit ediyorum”