Bulutsuzluk Özlemi Şeyh Bedreddin Destanı'nı tamamlıyor

Nâzım Hikmet'in Şeyh Bedrettin Destanı, senfoni orkestrası ve koroyla birlikte seslendirilecek

Bulutsuzluk Özlemi Şeyh Bedreddin Destanı'nı tamamlıyor

Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti Nejat Yavaşoğulları, yarım kalan bir çalışma olan Nâzım Hikmet’in ‘Şeyh Bedrettin Destanı’nı senfoni orkestrası ve koroyla birlikte seslendirecekleri bir albüm hazırladıklarını belirtti.

Bulutsuzluk Özlemi solisti Nejat Yavaşoğulları Posta gazetesinden Nilüfer Türkoğlu’na verdiği röportajda, destanı senfoni orkestrası ve koroyla birlikte söyleyeceklerini belirtti. Projeye grup kurulmadan önce başladığını ancak zaman içinde projenin ilerleyemediğini belirten Yavaşoğulları, çıkacak albüm ile projeyi sonlandıracaklarını ifade etti.

Yavaşoğulları Şeyh Bedrettin Destanı projesiyle ilgili şunları söyledi:

“Bir rock müzik grubu olarak destanı senfoni orkestrası ve koro ile beraber söyleyeceğiz. Sona yaklaşıyoruz. Sürekli çalışamayıp araya başka işlerin de girmesiyle biraz uzadı ama 20 Ağustos’ta mix çalışmaları başlıyor. Aslında Bulutsuzluk Özlemi öncesi yüzde otuzu bitmiş bir çalışmaydı. Bulutsuzluk serüveni, devamını engellemişti. Bitiremezsem çok yazık olurdu. Her bakımdan önemli bir çalışma olarak tarihe geçeceğini düşünüyorum. Tabii ki son kararı dinleyenler verecektir.”