"Bu ülkeyi sapkın fikirlerle yönetemezsiniz! Diyanet kapatılsın!"

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, evlilikle ilgili açıklamasıyla ilgili İlerici Kadınlar Derneği'nden (İKD) açıklama yapıldı.

Verdiği fetvalarla şeriat devletine doğru gidişin en önemli kurumu haline gelen gerici Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, evlilikle ilgili açıklamasıyla ilgili İlerici Kadınlar Derneği’nden (İKD) açıklama yapıldı.

Açıklamada “Çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştıran Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu açıklamalarına AKP’nin gerici politikaları ile cemaat ve tarikatların vaazları da eklendiğinde iktidarın bütün kurumlarıyla ne yapmak istediği açıkça görülmektedir.” denilerek Diyanet İşleri Başkanlığı’nın  gerici uygulamalarına dikkat çekildi.

İKD’nin açıklaması şu şekilde:

AKP iktidarının temel dayanaklarından olan ve toplumun gericileştirilmesinde adeta amiral gemisi görevi yürüten Diyanet İşleri Başkanlığı sapkın fetvalarına her gün bir yenisini eklemektedir.

Daha önce de bir babanın öz kızına şehvet duymasını normal karşılayan, bir erkeğin eşini mektup, kısa mesaj ya da internet yoluyla boşayabileceğine dair fetvalar veren Diyanet İşleri Başkanlığı, uzun süredir anayasal bir kurum görüntüsünü terk etmiş, anayasanın en temel ilkelerinden olan laikliği de ayaklar altına almıştır.

Son olarak, resmi sitesindeki dini kavramlar sözlüğünde büluğ çağını kız çocukları için 9, erkek çocukları için 12 yaş olarak tanımlayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu yaştaki kız çocuklarının hamile kalabileceğini söyleyebilmektedir. Sapkın fetvaların sahibi olan bu kurum, bununla da yetinmemekte, buluğ çağındaki herkesin cezai ve hukuki yükümlülükleri olduğunu ifade edebilmektedir. Aynı başlıktaki nikah tanımında ise büluğ çağına girmiş kız çocuklarının velisi huzurunda ya da velisi olmaksızın nikahlanabileceği vaaz edilmektedir.

Çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştıran Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu açıklamalarına AKP’nin gerici politikaları ile cemaat ve tarikatların vaazları da eklendiğinde iktidarın bütün kurumlarıyla ne yapmak istediği açıkça görülmektedir. Cumhuriyet’i ayaklar altına alıp bitirenler, ülkemizde şeri hükümlere dayalı bir rejimin kuruluşunu hedeflemektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu açıklamaları ile birden fazla suç işlemektedir;

  • Hukuki yükümlülüğü olmayan 9 yaşındaki çocuğun cezai, mali ve hukuki yükümlülüğü olduğunu söyleyerek kendini yasalardan üstün tutmaktadır.
  • Çocuk yaşta evlilikleri meşrulaştırarak çocuk istismarına çanak tutmaktadır.
  • Boşanma konusunda fetva vererek Medeni Kanun’u hiçe saymaktadır.
  • Din işlerini Anayasa’ya uygun şekilde düzenlemesi gereken ve bu amaçla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığı bütün topluma dini doğrularını dayatmakta ve Anayasa’yı hiçe saymaktadır. Bütçeden aldığı devasa pay ile pek çok bakanlık ve kamu kurumunu geride bırakan Diyanet İşleri Başkanlığı özellikle AKP iktidarı boyunca gericiliğin kalesi ve Şeri hukukun temsilcisi haline gelmiştir. Ülkemize bu deli gömleği giydirilemez!Diyanet Kapatılsın!