Brunson davası devam ederken, 'Ülkesine dönüyor' yazıp sildi

Sabah'ın 'Özel İstihbarat Müdürü' Abdurrahman Şimşek, henüz davası devam eden Rahip Brunson'un "aldığı duyumlara" ülkesine döneceğini yazdı. Şimşek, sözkonusu tweet'ini kısa süre içinde de sildi.

Brunson davası devam ederken, 'Ülkesine dönüyor' yazıp sildi

ABD ile Türkiye arasında krize neden olan ABD’li rahip Andrew Craig Brunson’un tutukluluğu ve ev hapsi süreciyle ilgili karar açıklanması beklenen dava devam ederken, AKP medyasından kritik bir iddia geldi.

Saat 10.30’da başlayan ve ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier’ın da izlediği duruşmaya, Brunson’un kimlik tespitinin yapılmasının ardından 12.30’da bir saat ara verilirken, Sabah’ın ‘Özel İstihbarat Müdürü’ Abdurrahman Şimşek, Brunson’un serbest bırakılacağını öne sürdü.

“Aldığım güçlü duyumlara göre Rahip Andrew Craig Brunson ülkesine dönüyor…” diye yazan Şimşek, sözkonusu tweet’ini kısa süre içerisinde de sildi.

Şimşek’in Brunson’un henüz davası devam ederken, mahkemenin kararı önceden verilmiş gibi yaptığı bu paylaşım, “bağımsız yargı” masalından bir sayfa olarak yerini aldı.