Bozdağ'ın iddiası: YPG ile Suriye hükümeti anlaşamadı

Bekir Bozdağ, YPG ve Suriye hükümeti arasındaki görüşmelere dair konuştu.

Bozdağ'ın iddiası: YPG ile Suriye hükümeti anlaşamadı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Afrin operasyonu üzerinden YPG ile Suriye hükümetinin bir süredir gerçekleştirdiği görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Afrin için YPG ile Suriye hükümetinin görüştüğünü ancak anlaşamadığını iddia eden Bozdağ, “Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar, bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip YPG/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK’ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur” diye konuştu. Öte yandan Bozdağ, “Bugüne kadar TSK’nın operasyonlarında, bırakın hayatını kaybeden, burnu kanayan bölgede tek sivil olmamıştır” dedi.

Suriye ordusuna bağlı “Halk Güçleri” adlı milis grubu, TSK’nın topçu saldırılarına rağmen Afrin’e girmiş ve konuşlanmıştı. Afrin’deki milis güçlerine ek olarak bugün takviye güçler gönderildiği duyuruldu. Ayrıca, Suriye hükümeti ile YPG arasındaki görüşmeler çerçevesinde YPG, Halep’in bazı bölgelerini Suriye ordusuna teslim etti.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/22/suriye-ordusu-ypgnin-denetimindeki-bolgeleri-kontrolune-aliyor/