Boşanma davası açan eşinin otomobilinin altına bomba düzeneği koydu

Eşinin otomobilinin altına bomba düzeneği koydu.

Boşanma davası açan eşinin otomobilinin altına bomba düzeneği koydu

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde boşanma davası açan eşinin otomobilinin altına çocuğunun oyuncak arabasının parçaları ve dinamitle hazırladığı bomba düzeneğini yerleştiren kişinin, 20 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanmasına başlandı.

Aracın altından sarkan kabloları fark eden görevlilerin otomobili durdurmasıyla gerçeğin ortaya çıktığı belirtildi.

Polise haber verilmesinin ardından, bomba imha uzmanı, düzeneği fünye ile patlatarak etkisiz hale getirdi.

Üzerindeki oyuncak malzemeler nedeniyle ilk başta sahte sanılan düzenekle ilgili İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şubesi ekiplerinin yaptığı incelemede, bombanın gerçek dinamitle hazırlandığı, ateşleme düzeneğinin bulunmadığı ancak herhangi bir statik elektrik halinde bombanın patlayabileceği ortaya çıktı.

Polis tarafından gözaltına alınan kişi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklandı.

Sanık, savunmasında, bomba düzeneğini aracın altına koyduğunu kabul ederek, “Doğrudur ben koydum, koymadım demiyorum. Eşimle boşanma aşamamız vardı. Öldürme kastım kesinlikle yoktu. Çocuğun oyuncak arabalarını söktüm ve onla gelişigüzel yaptım. Sıkıntılı bir boşanma sürecimiz vardı. Ben çocuğumuz olduğu için boşanmak istemiyordum ama o istiyordu. Boşanmamak için böyle bir yola başvurdum. Kesinlikle öldürme kastım yoktu, korkutmak amacıyla çocuğun oyuncak arabalarından yaptığım düzeneği aracına yerleştirdim. Polisler beni aradığında Alaplı’daydım. 20 kilometre uzaktaydım. Öldürme kastım olsa bu kadar uzaklaşmazdım” dedi.