Boşaltılan kamplarda çalışan işçilere zorunlu tayin!

Gaziantep'in Nizip, İslahiye, Karkamış ilçelerinde, Adıyaman ve Mardin Derik'te bulunan ve 31 Ağustos'ta kapatılma kararı alınan 5 geçici kamp bölgesinde çalışan işçi ve özel güvenliklere zorunlu tayin çıkarıldı.

Boşaltılan kamplarda çalışan işçilere zorunlu tayin!

Gaziantep’in Nizip, İslahiye, Karkamış ilçelerinde, Adıyaman ve Mardin Derik’te bulunan ve 31 Ağustos’ta kapatılma kararı alınan 5 geçici kamp bölgesinde çalışan işçi ve özel güvenliklere zorunlu tayin çıkarıldı. İşçiler, başka şehirlere gitmeleri durumunda geçinemeyeceklerini söyleyerek isyan ettiler.

Gaziantep’in üç ilçesinde Adıyaman’da ve Mardin’de bulunan 5 kamp Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından alınan kararla 31 Ağustos’ta kapatılmıştı. Bu kamplarda bulunan 34 bin 180 Suriyeli ise kendi tercihleriyle, çevre il ve ilçelere ya da Şanlıurfa’daki kamplara gönderilmişti. Suriyelilerin gitmesiyle birlikte kamplardaki görevi de biten yüzlerce  işçi ve özel güvenlik görevlisinin ise akıbetinin ne olacağı bilinmiyordu.

Edinilen bilgiye göre, 31 Ağustos günü kapatılan kamplarda çalışan özel güvenliklere ve işçilere zorunlu tayin emri geldi. İşçilerin ve özel güvenliklerin Ankara, İstanbul, Van ve Diyarbakır gibi illere zorunlu tayini çıktığı ve itiraz edenlerin kovulacağı söylendi.

“Sanki geçinebilecek para veriyorlar”

Kapatılan mülteci kamplarındaki işçi ve özel güvenlikler yaptıkları açıklamada aldıkları asgari ücretle başka bir yerde geçinmeyeceklerini vurguladılar.. Yaşadıkları bölgelerde evlerinin bulunduğunu belirten işçiler, “Başka bir ile gittiğimizde nasıl geçineceğiz, sanki geçinebilecek bir para alıyoruz” ifadelerini kullandılar.