Bor Şeker Fabrikası imzası kurumadan başka şirkete satılıyor!

Bor Şeker Fabrikası, henüz satışının üzerinden 6 ay geçmeden başka firmaya satılacak.

Bor Şeker Fabrikası imzası kurumadan başka şirkete satılıyor!

Sermayenin partisi AKP’nin tüm tepkilere rağmen özelleştirme kararı alıp sattığı şeker fabrikalarından biri olan Bor Şeker Fabrikası, henüz satışının üzerinden 6 ay geçmeden başka firmaya satılacak. Fabrikayı satın alan Doğuş Yiyecek, şimdi ise DSL İnşaat’a devretmek için başvuruda bulundu.

DÜNYA‘nın haberine göre, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın satışa çıkardığı ilk fabrika olan Bor Şeker Fabrikası’nı Doğuş Yiyecek ve İçecek Üretim A.Ş., 336 milyon lirayla ihaleden almıştı. Ancak anlaşmanın imzası kurumadan Bor Şeker yeniden el değiştiriyor. Doğuş, sahip olduğu Bor Şeker’i DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devretmek için resmi kurumlara başvurdu.

Anlaşma sağlanır ve Rekabet Kurumu başta olmak üzere resmi kurumlardan onay çıkarsa 6 ay içinde Bor Şeker, ikinci kez el değiştirmiş olacak.

ALICI YİNE  ‘YABANCI’ DEĞİL!

2011 yılında kurulan DSL İnşaat Sanayi ve Ticaret şirketi, AKP ile yakından ilişkili Dişli ailesine ait. 100 bin TL sermayeli şirket, İstanbul Ticaret Odası kayıtlarına göre şirketin meslek grubu konut inşaatı olarak gösteriliyor.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Emir Haktan Dişli, AKP Eski Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin amcasının oğlu olan Sırmagrup Yönetim Kurulu Başkanı Davut Dişli’nin oğlu.

Emir Haktan Dişli 2017’de evlenmiş, nikahında ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan şahit olmuştu.