Boğaziçi Üniversitesi'nde yemekhane ve yurda yüzde 50 zam

Boğaziçi Üniversitesi'nde yemekhane ve yurt ücretlerine yüzde 50'yi bulan zamlar yapıldı. Ekonomik krizin faturası öğrencilere yansıtılıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde yemekhane ve yurda yüzde 50 zam

Boğaziçi Üniversitesi,yeni yemekhane ve yurt ücretlerine yeni dönem başlamadan önce %50’ye varan zam yaptı. Öğrencilerden yüzde 50’yi bulan fahiş zamlara karşı tepki geldi.

Aynı zamanda öğrencilerin burs almak için başvurduğu okulun burs ofisi, tarihinde ilk kez tekrar değerlendirilmek üzere kendi bursiyerlerinden burs belgelerini tekrar talep etti. Bu uygulamanın sonucunda burs alan öğrencilerin sayısında kesintiye gidileceği tahmin ediliyor. Burs veren firmaların vergi indirimine rağmen burs verdiği öğrenci sayısını ekonomik krizi bahane ederek azaltması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde hükümetin, “Tasarruf tedbirleri” gereği Milli eğitim ve belediye ödeneklerinde kesintiye gidileceğini açıklamasıyla, krizin faturasının işçilere ve halka kesileceği belirginlik kazandı. Ekonomik kriz hızla eğitim alanına da sıçramakta. Benzer zamların diğer üniversiterde de yapılacağına dair bilgiler gelmekte…