Birleşik Arap Emirlikleri: Türkiye’ye Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duymuyor

Birleşik Arap Emirlikleri yetkilisinden Türkiye'ye yönelik açıklama geldi.

Birleşik Arap Emirlikleri: Türkiye’ye Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duymuyor

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Türkiye’ye yönelik verdiği mesajında Türkiye’nin Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duyması gerektiğini belirtti.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarında, Türkiye’nin komşusu olan Arap ülkelerine yönelik politikalarının akıllıca olmadığını belirterek, “Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duyması” gerektiğini ifade etti.

Bakan Gargaş, “Arap-Türkiye ilişkilerinin en iyi durumda olmadığı bir sır değil” diye konuşurken, “Dengeye dönebilmek için Ankara Arap ülkelerinin egemenliğine saygı duymalı ve komşularıyla akıl ve mantık çerçevesinde ilişki kurmalı” ifadelerini kullandı.

Bir süredir Türkiye’nin kimi Arap ülkeleriyle olan ilişkileri gergin devam ediyor. Hatırlanacağı üzere Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn ve Mısır, Suudi Arabistan ve ABD’nin yönlendirmesiyle Katar’ın radikal İslamcılara destek verdiğini belirterek bu ülkeyle oaln diplomatik ilişkilerini kesmiş, Türkiye ise Katar’ın yanında yer almıştı.