Birinciliği hedeflerken parasızlıktan yarışmaya katılamadı

Antalya’da yaşayan liseli aşçı Ramazan Sağlam, geçtiğimiz yıl dünya ikincisi olduğu Ukrayna’daki Dünya Mutfakları Yarışması’na parasızlık nedeniyle katılamıyor

Birinciliği hedeflerken parasızlıktan yarışmaya katılamadı

Antalya’da yaşayan liseli aşçı Ramazan Sağlam, geçtiğimiz yıl dünya ikincisi olduğu Ukrayna’daki Dünya Mutfakları Yarışması’na parasızlık nedeniyle katılamıyor.

Gençlerin hayatlarını her geçen gün daha fazla karartan ve geleceğe umutlarını körelten bu düzende, bir çok öğrenci parasızlıktan inşaatlarda çalışıp hayatını kaybediyor, bazıları üniversite sınavına geç kaldığı için hayatına son veriyor. Tüm bunlar olurken henüz 19 yaşında olan Sağlam, son 4 yıl içinde yurt içi ve yurt dışında girdiği yemek yarışmalarında dereceler kazanarak umutsuzluğu aşsa da parasızlıktan hayalini kurduğu birinciliği elde edemiyor.

Tayland, Ukrayna, Makedonya, Güney Kore’de dünya birincilik ve ikincilik ile Türkiye’de de birincilikler elde eden  ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Genç Milli aşçısı olan Sağlam, geçtiğimiz yıl ikincilik elde ettiği Kiev Uluslararası Dünya Mutfakları Yarışması’na hazırlanamamanın üzüntüsünü yaşıyor. Davetiyesi gelmesine rağmen maddi imkansızlık ve ortam yetersizliği nedeniyle yarışmaya hazırlanamayan Sağlam’ın en büyük hedefi ise para biriktirip, 2020 yılında Almanya’da düzenlenecek olan Dünya Aşçılar Olimpiyatlarına katılmak.