Binali Yıldırım: Dokuz Eylül Üniversitesi'nden atıldım

Binali Yıldırım, DEÜ'de yaptığı konuşmasında "Dokuz Eylül Üniversitesi'nden atıldım" ifadesini kullandı.

Binali Yıldırım: Dokuz Eylül Üniversitesi'nden atıldım

Binali Yıldırım, İzmir’deki temasları kapsamında Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) kuruluşunun 36. yıl dönümü etkinliğine katıldı. Yıldırım, buradaki konuşmasında “Dokuz Eylül Üniversitesi’nden atıldım” ifadesini kullandı.

‘Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Atıldım’

Yıldırım, DEÜ’nün 36’ncı kuruluş yıl dönümünü kutladı. Yıldırım, konuşmasında “Yıl zannediyorum 1979 İstanbul Teknik Üniversitesinden mezun olduktan sonra bir arkadaşımla beraber hem çalışıp hem de yüksek lisans yapmaya karar verdik. Üniversitenin sınavlarına girdik kazandık, kaydımızı yaptık. Ancak kısa bir süre sonra İTÜ’de yüksek lisans sınavı açmıştı onu da kazandık. Dolaysıyla İstanbul’da oturduğumuzdan İzmir’deki yüksek lisans öğrenciliğime devam edemedim. Devamsızlıktan atıldım. Şimdi çıkardığımız aftan dolayı tekrar dönme imkanı buldum. Dokuz Eylül’ün meşhur mezunlardan değil ama Dokuz Eylül’den atılan bir öğrenci olarak karşınızdayım. Devamsızlıktan dolayı yanlış anlamayın.” ifadesini kullandı.
DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Fen Bilimleri Enstitüsü Gemi İnşaat Yüksek Lisansına kayıt yaptırdığı öğrenci kimliğini verdi.

‘Her türlü özgürlük sonuna kadar var’

Binali Yıldırım, Türkiye’de “Her türlü özgürlük sonuna kadar var” ifadesini kullandı. Konuşmasında FETÖ’ye de değinen Yıldırım “Bölücülere, FETÖ’çülere hiçbir şekilde özgürlük yok, geçit yok.” dedi.