Bin odalı saraydan yerel yönetimlere seslendi: Şatafattan uzak durun

AKP’nin son yapılan MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kamuda ve yerel yönetimlerde tasarruf önlemlerine azami derece dikkat edilmesi uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Bin odalı saraydan yerel yönetimlere seslendi: Şatafattan uzak durun

AKP’nin son yapılan MYK toplantısında, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kamuda ve yerel yönetimlerde tasarruf önlemlerine azami derecede dikkat edilmesi uyarısında bulunduğu öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın AKP’nin MYK toplantısında ekonomideki gidişata ilişkin açıklamalarda bulunduğu aktarıldı. Erdoğan, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ile AKP Ekonomi İşleri Başkanı Lütfi Elvan’ın, Orta Vadeli Plan (OVP) ve 2019 bütçesine yönelik hazırlıkları birlikte yürüteceklerini ifade ederek ekonomiye yönelik yeni tedbirlerin gündeme gelebileceğini söyledi.

Türkiye Gazetesi’nden Yücel Kayaoğlu’nun haberine göre Erdoğan toplantıda yerel yönetim bütçelerine de değinerek tasarrufun kamudan ve yerel yönetimlerden başlaması gerektiğini ifade etti.

‘Seçim döneminde halkın tepkisini çekecek şatafattan uzak durun’

Yerel seçimlere giderken başta yerel yöneticiler olmak üzere, herkesin halkın tepkisini çekecek ‘lüks ve şatafat’ görüntülerinden söyleyen Erdoğan belediye başkanlarının tasarruf konusunda uyarılması gerektiğini belirtti. Bazı küçük ilçelerde dahi belediye başkanının makam aracıyla ve eskort eşliğinde dolaştığının hatırlatılması üzerine Erdoğan, bu konularda hassas davranılması konusunda uyardı.

Kamuda ve yerel yönetimlerde alınacak tasarruf önlemlerinin makam araçlarında, yurtdışı seyahatler, harcırahlar, temsil ve ağırlama giderleri konusunda da olacağı belirtiliyor.