Bilim insanları: '10 bin yıl sonra dünya üzerinde insan kalmayacak'

Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, 10 bin yıl sonra küresel ısınmanın yansıması olarak deniz seviyesi 3 ile 4 metre arasında yükselecek.

Bilim insanları: '10 bin yıl sonra dünya üzerinde insan kalmayacak'

Bilim insanlarının yaptığı açıklamaya göre, 10 bin yıl sonra küresel ısınmanın yansıması olarak deniz seviyesi 3 ile 4 metre arasında yükselecek. Yine bazı bilim adamlarına göre Dünya üzerinde yaşayan hiç insan kalmayacak.

Bilim insanlarının iddiası şu şekilde;

13 bin yıl sonra – Dünya’nın eksenel eğimi tersine çevrilecek ve bu da Dünya yörüngesinin zıt taraflarında yaz ve kışın meydana gelmesine neden olacak.

15 bin yıl sonra – Sahra Çölü değişen mevsimlerle birlikte tropik bir iklime sahip olacak; dünyanın en büyük çölü yok olacak!

20 bin yıl sonra – 1986 Çernobil felaketi sonrası terk edilen Ukrayna ve Beyaz Rusya’nın Çernobil Bölgesi, insan yaşamı için güvenli hale geliyor. Evet bu felaketin geride kalması için 20 bin yıl gerekiyormuş!

36 bin yıl sonra – Küçük kırmızı cüce gezegen Ross 248, 3024 ışık yılı içinde Güneş’e en yakın yıldız olacak!

50 bin yıl sonra – Kuzey Amerika’nın doğusunda ABD ile Kanada arasında bulunan Niagara şelalesi yok olacak!

100 bin yıl sonra – Evrendeki en büyük yıldız olarak bilinen VY Canis Majoris bir hipernovada patlayıp yok olacak. Dünya’nın büyük bir kısmı ise lav altında kalacak.

200 bin yıl sonra – Büyük Kepçe, Orion ve Perseus gibi bilinen yıldız kümeleri artık olmayacak, hepsi yok olacak. Hawai zincirindeki genç bir denizaltı volkanı hızla yükselerek okyanusun ortasında bir ada yaratacak!

300 bin yıl sonra – WR 104, Pinwheel nebulasında yer alan bir çift yıldız sistemi ve bu süre zarfında bir süpernova içinde yok olacak. Bu patlamayla oluşacak gama ışını ise Dünya’daki tüm yaşam formu için ciddi bir tehdit olacak.