Bilal Erdoğan: Tayyip Erdoğan döneminde iyiyiz ama sonra ne olacak?

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, "Tayyip Erdoğan döneminde iyiyiz ama sonra ne olacak?" diye sordu.

Bilal Erdoğan: Tayyip Erdoğan döneminde iyiyiz ama sonra ne olacak?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, herhangi bir resmi unvanı olmamasına rağmen hemen her gün bir başka toplantıda boy gösterip Türkiye gündemine ilişkin ‘tespit’lerde bulunmaya devam ediyor.

Son olarak ‘Vuslat Platformu’ isimli gerici kuruluşun İstanbul Üsküdar’da düzenlediği etkinlikte, ‘Büyümede Birlik ve Liderliğin Rolü’ başlıklı bir ‘konferans’ veren Bilal Erdoğan, Türkiye’de bakanlıkların ve bakanlık bürokrasilerinin yasama ve yürütme üzerinde egemen olduğu bir sistemin mevcut olduğunu öne sürdü.

“Türkiye’de ‘kabineter sistem’ var. Nedir bu kabineter sistem? Bakanlıkların ve bakanlık bürokrasilerinin kutsandığı, onların yasama ile yürütme üzerinde egemen olduğu sistem.” diyen Erdoğan, “Sen istediğin kadar yasama yap, istediğin kadar yürütmeye hakim olduğunu düşün. Bunlar bakanı öyle bir avuçlarının içine alıyorlar ki, ‘sayın bakanım bunu yaparsak mahvoluruz, bunu yaparsak yanarız.’ Bizim sistem hakikaten bakanlık bürokrasilerinin egemenliğinde olan bir sistem. Şimdi bizim bu bakanlık bürokrasilerini tam anlamıyla halka hesap veren yürütmenin güdümüne almamız lazım.” ifadelerini kullandı.

GENÇLERE ‘TEK PARTİ’ İZAHATI

2019’da geçilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı sisteminini propagandasını yapan Erdoğan, “Bu sistemde bugüne kadar kavga etmeyen başbakan ile cumhurbaşkanı yok. Bu sistemde koalisyon hükümetlerinin üremesi normal. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan döneminde iyi lider, güçlü lider gördük diye bu sistemin tek parti iktidarı üreteceğini sanmaya başlayanlar oldu.” derken, bunun özellikle gençlerde yaygınlaşmasından duyduğu endişeyi dile getirdi ve “Bu sistem tek parti iktidarı üretmiyor. 7 Haziran’da bunu yaşadık mı? Yüzde 41 oy ile bile tek parti iktidarı üretmeyen bir sistemimiz var.” diye konuştu.

“KİM GELECEK?”

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde de dünya siyaseti üzerine ‘dersler’ verdikten sonra, “Tayyip Erdoğan döneminde iyiyiz ama Tayyip Erdoğan’dan sonra ne olacak bunu iyi düşünmemiz lazım. Tayyip Erdoğan’dan sonra kim gelecek değil, her sene darbe mi olacak, koalisyon mu olacak bunu düşünmemiz lazım. Kim gelirse gelsin ülkeyi yönetebilsin. İyi kötü ülkede istikrar sağlayabilsin. Milletin ferasetine de biraz güvenmemiz gerekiyor.” dedi.

http://gazetemanifesto.com/2018/03/04/bilal-erdogan-abdulhamit-hani-yediler-tayyip-erdogani-yedirmeyecegiz/