Beyaz Saray'dan Macron'a yalanlama

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un "ABD'yi Suriye'de kalmaya ikna ettik" sözlerinin ardından Beyaz Saray, "Suriye'den çekilmekte kararlıyız" açıklaması yaptı.

Beyaz Saray'dan Macron'a yalanlama

Beyaz Saray, Fransa’da özel bir programa kaltılarak Suriye saldırısı ve müttefiki ABD hakkında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Macron’u yalanladı. Beyaz Saray, Suriye’den çekileceklerini yineledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un “ABD Başkanı Donald Trump’ı, Suriye’de kalması gerektiği konusunda ikna ettik” sözlerinin ardından Beyaz Saray’dan açıklama geldi.

Trump’ın, Suriye’deki Amerikan askerlerini evlerine döndürme kararlılığında olduğunu belirten Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, “ABD’nin Suriye’deki misyonu değişmedi. Başkan Trump, ABD kuvvetlerinin olabilen en kısa sürede eve dönmelerini istediği konusunda çok açık konuştu. IŞİD’i tamamen yok edip, bir daha ortaya çıkmasının önüne geçecek koşulları yaratmak konusunda kararlıyız. Buna ilaveten, bölgesel müttefik ve partnerlerimizin, bölgeyi güvenlik altına alabilmek için gerek askeri gerek finansal açıdan daha büyük sorumluluk almasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.