Beyaz Baretlilerden Suriye'ye müdahale çağrısı

Sözde insanı yardım kuruluşu Beyaz Baretlilerden Fransa'ya çağrı: Suriye'ye müdahale edin.

Beyaz Baretlilerden Suriye'ye müdahale çağrısı

Suriye’de kimyasal silah kullanımının kırmızı çizgisi olduğunu belirten Fransa Devlet Başkanı Emmanuel Macron’a çağrı yapan sözde ‘insani yardım kuruluşu’ Beyaz Baretliler’in temsilcisi, Suriye’ye müdahale için çağrı yaptı.

Fransa’da medya kuruluşlarına konuşan Beyaz Baretliler yetkilisi Abdulrahman Almawwas, “Kırmızı çizgilerden bahsetmek yetmez, harekete geçilmeli” diyerek Fransa’yı Suriye’ye müdahaleye çağırdı.

Macron’un başdanışmanıyla da görüşen Almawwas, Suriye’de uçuşa yasak bölge oluşturulması için Fransa’nın baskı yapması gerektiğini belirtirken, “Sahadaki tarafları beklersek sonsuza kadar bekleriz” dedi.

CİHATÇILAR MI YAPIYOR?

Özellikle son dönemlerde uluslararası aktörler ve cihatçılar arasında Suriye’de kimyasal silah kullanımı üzerinden bir uzlaşı bulunması dikkat çekiyor. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından geçtiğimiz haftalarda dillendirilen ‘Suriye’de kimyasal silah kullanıldı’ iddiasının ardından Suriye’deki cihatçı grupların güdümündeki sözde yardım kuruluşu Beyaz Baretliler, hükümetin İdlib’de klor gazı kullandığını iddia etmiş ve sosyal medya üzerinden bazı videoları dolaşıma sokmuştu. Bu videoların cihatçı muhalif gruplar arasında paylaşılması da gözlerden kaçmamıştı. Suriye savaşının böylesi kritik şekilde ilerlediği bir dönemde muhalif grupların emperyalistlere bu çağrıları, cihatçıların Suriye’ye müdahale için kimyasal silah bahanesi yaratmaya çalıştığını akıllara getiriyor.

http://gazetemanifesto.com/2018/02/13/rusyadan-onemli-aciklama-el-nusra-beyaz-migferler-provokasyona-hazirlaniyor/