Beşar Esad: Önceliğimiz sığınmacıların evlerine dönmesi

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın aktardığı habere göre Devlet Başkanı Beşar Esad, Lavrentyev ve Verşinin'le Şam'da bir araya geldi ve Suriye'deki durumu, çözüm sürecini, anayasa komitesi kurulması ve sığınmacıların eve dönüşü konularını gündeme aldılar.

Beşar Esad: Önceliğimiz sığınmacıların evlerine dönmesi

Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin ile görüştüğünü duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA‘nın aktardığı habere göre Devlet Başkanı Beşar Esad, Lavrentyev ve Verşinin’le Şam’da bir araya geldi ve Suriye’deki durumu, çözüm sürecini, anayasa komitesi kurulması ve sığınmacıların eve dönüşü konularını gündeme aldılar.

Esad, görüşmede bazı bölge ülkelerinin ve birçok Batılı ülkenin siyasi gidişata müdahale etmeyi ve kendi isteklerini empoze etmek için baskı yapmayı sürdürdüklerini belirtirken, terörü yok etmeyi ve istikrarı yeniden sağlamayı gerçekten isteyen taraflarla çalışmaya devam ettiklerini ifade etti. Esad, Batılı ülkelerin müdahalelerin ilerlemeyi sekteye uğratabileceğini de yeniden vurguladı.

Esad, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan kişilerin evlerine dönmesinin ana amaçları ve öncelikleri olduğunu, sığınmacıların dönmesi için gerekli tüm tedbirleri almaya devam ettiklerini de ifade etti.

Rusya Devlet Başkanlığı Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev de, Suriye yönetiminin çözüm sürecine ivme kazandıracak her konuya olumlu yaklaşmasının Rusya’da memnuniyetle karşılandığını ifade ederken, Şam ziyareti öncesinde bir dizi Arap ülkesi ile temaslarda bulunduğunu, Suriye’deki siyasi sürecin ve terörle mücadelenin ilerlemesi, güvenlik ve istikrarın sağlanması, Suriye’nin birliğinin ve bağımsızlığının korunması için diplomatik çalışmaların sürdüğünü ifade etti.