Bergen'i öldüren isim 4 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Bergen adıyla bilinen şarkıcı Bergen Sarılmışer'i 1989 yılında öldüren kocası Halis Serbest, Adana’da dört çocuğa cinsel istismardan tutuklandı.

Bergen'i öldüren isim 4 çocuğa cinsel istismardan tutuklandı

Şarkıcı Bergen’in yüzüne 1982’de kezzap atan, 1989 yılında da silahla vurup öldüren kocası Halis Serbest cinsel istismar suçundan cezaevine girdi.

Dört küçük çocuğun istismar olayı tesadüfen ortaya çıktı; Adana’da motosiklet süren küçük bir çocuğu gören polis ekipleri, motosikleti durdurdu. Motosikleti kimden aldığı sorulan küçük çocuk, Halis Serbest’in kendisine verdiğini ve karşılığında ise cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

PARA İLE KANDIRDI

Olayla ilgili araştırma yapan polisler, 3 çocuğun daha Halis Serbest tarafından para ile kandırılıp istismara uğradığını belirledi. Küçük çocukların ailelerinin şikayeti üzerine Halis Serbest gözaltına alındı. Pedagog eşliğinde ifadeleri alınan çocuklar, Serbest’in para ve motosiklet karşılığında kendilerine istismarda bulunduğunu iddia etti.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen Halis Serbest ‘çocuğa cinsel istismar’ suçundan tutuklandı. İstismara uğrayan çocukların aileleri şikayetlerini geri çekmeleri için Serbest’in yakınları tarafından tehdit edildiklerini öne sürdü.