'Benim Varoş Hikayem’ filmine dava açıldı

'Benim Varoş Hikayem’ filmine dava açıldı.

'Benim Varoş Hikayem’ filmine dava açıldı

2016 yılında gösterime giren ve Adana – Ceyhan’ın arka sokaklarında yaşayan insanların hayatını konu alan “Benim Varoş Hikayem” adlı belgesel film ile ilgili filmin yönetmeni ve beş oyuncusuna dava açıldı.

Filmin yönetmeni Yunus Ozan Korkut sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “yaptığım film yüzünden 30 Ocak 2019 tarihinde Ceyhan adliyesinde yargılanacağım. Ne diyeceğimi bilemiyorum artık” diyerek davaya tepkisini dile getirdi.

‘Suçu ve suçluyu övmek, uyuşturucu kullanımına özendirmek’ gerekçesiyle açılan davaya ilişkin yönetmen Korkut’un avukatları tarafından da açıklamada bulunuldu.

Davanın Adana Ceyhan 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açıldığını duyuran avukatların açıklamasında, “filmin hiciv ve eleştiri barındıran bir sanat eseri olduğu göz ardı edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Avukatlar ayrıca “Benim Varoş Hikayem” filminin gerekli tüm yasal kurumlardan onay alınarak yayınlandığını, ulusal ve uluslararası festivallerde gösterildiği ve ödül aldığını da vurgulayarak “herkesin bildiği üzere bir sanat eserinin yargılanacağı yer, mahkemeler değil kamuoyudur” dediler.