Bekir Bozdağ: Siyasal tecrübesi olan biri olarak söylüyorum, seçim ikinci tura kalmaz

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci tura kalmadan Erdoğan'ın kazanacağını öne sürdü.

Bekir Bozdağ: Siyasal tecrübesi olan biri olarak söylüyorum, seçim ikinci tura kalmaz

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, seçimlere ilişkin değerlendirmesinde ‘siyasal tecrübesi’nin olduğunu ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmayacağını belirtti.

Sabah’tan İsa Tatlıcan‘a konuşan Bozdağ’a  “AK Parti olarak 24 Haziran seçimleri ile beklentiniz nedir?” sorusuna şu yanıtı “Seçim ikinci tura kalmaz. Ben siyasal tecrübesi olan biri olarak arazide gördüklerimden, milletimizin yaklaşımından çıkardığım sonucu söylüyorum.” yanıtını verdi.

Bozdağ,  tahmini oy oranı için de, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucu bellidir. İkinci tura kalacağına ihtimal vermiyorum. Referandumda ‘Evet’ diyenler şu anda bu sistemin hayata geçirilmesi için de ‘Evet’ diyorlar. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız’a oy verecekler.” dedi.

Sabah muhabirinin “Selahattin Demirtaş üzerinden bir mağduriyet edebiyatı yürütüldüğü ve muhalefet adaylarının da bu koroya katıldığı” şeklindeki yorumlu sorusunu ise Bozdağ şöyle yanıtladı:

“Bu bir siyasal mühendislik propagandası. Bir mağduriyet yaratarak Kürt kardeşlerimizin, AK Parti’ye oy vermesini engellemeye çalışıyorlar. Suç varsa, bu suçu işleyen cumhurbaşkanı adayı oldu, milletvekili adayı oldu diye adli süreçlerin ortadan kaldırılması diye bir kural yok. Kanun önünde herkes eşittir. Bu siyasi mühendislik siyaset alanında netice vermez. Eğer verseydi bugün AK Parti olmazdı.”