Bekir Bozdağ laikliği çöpe attı: Diyanet Allah'ın kanunlarına göre fetva verir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, her biri ayrı skandal niteliğindeki Diyanet fetvalarına sahip çıktı.

Bekir Bozdağ laikliği çöpe attı: Diyanet Allah'ın kanunlarına göre fetva verir

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Diyanet’in sözlüğünde yer alan ve 9 yaşındaki kız çocuklarının evlenip hamile kalabileceğini bildiren tanımlamalara ilişkin konuştu.

Katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Bozdağ, “Diyanet böyle bir açıklama yaptı diye veriyorlar. Yalan söylüyorlar, Diyanetin böyle bir açıklaması yok. Bu haberi yapanlar ahlaktan bahsedemezler” dedi.

Diyanet’in sitesinde kendi hazırladığı, tepkiler üzerine de kaldırdığı Dini Terimler Sözlüğü’nde yer alan “Buluğ” ve “Nikah” kavramlarıyla ilgili tanımlamalardan Diyanet’e maledilecek bir sonuç çıkarılamayacağını öne süren Bozdağ “Şimdi ne yapıyorlar, bir yayınlanmış, Diyanetin yayınladığı bir kitapta, biz sözlükteki bir kelimenin izahında olan bir şey alıyorlar, başka konuda yapılan başka bir izahı alıyorlar, sonra o ikisinden Diyanet böyle açıklama yaptı diye çıkarsama yapıyorlar. Böyle bir ahlaksızlık olamaz.” dedi.

“ALLAH’IN KANUNLARI”

“Diyanet İşleri Başkanlığı bütün dini konulardaki fetvalar kendi aklına göre veremez” diyen Bozdağ, laikliği de bir kenara atarak şu ifadeleri kullandı:

“Diyanet İslam ile ilgili konuşuyor,İslam’a ait konularda fetva veriyor, yorum yapıyor. Değerlendirme yapıyor. Şimdi insanlar aynı konuda farklı düşünebilir. Diyelim ki faiz konusunda Diyanet neye bakacak; Kur’an a bakacak. Piyango konusunda neye bakacak. Kur’an a bakacak. Şimdi diyor ki; vay böyle bir fetva nasıl verilir. Kardeşim Diyanetten bugünkü kanunlara göre fetva mı istiyorsun. Yoksa İslam’a göre mi fetva istiyorsun. Bir yandan fetva soruyor, bir yandan kanunlara uygun niye fetva vermiyor diyor. Diyanetin uyacağı tek kanun var, O da Allah’ın kanunudur fetva verirken. Ona uygun fetva veriyor.”