Bekir Bozdağ açıkladı: ABD ile aynı hedefe koşuyoruz

ABD öncülüğünde yapılan emperyalist saldırıya açık destek veren AKP'den, "Türkiye ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülke." açıklaması geldi.

Bekir Bozdağ açıkladı: ABD ile aynı hedefe koşuyoruz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Suriye’ye düzenledikleri hava saldırısının ‘başarılı’ şekilde gerçekleştiğini ifade ederken, saldırıyla Suriye konusunda Rusya ve Türkiye arasında görüş ayrılığını ortaya çıkarabildiklerini belirtmiş ve “Bu saldırıyla Ruslarla Türkleri ayırdık. Türkler kimyasal silahları kınadı” ifadelerini kullanmıştı.

Macron’un sözlerine yanıt veren Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ ise, “Suriye politikamız hakkın ve doğru olanın yanında olmaktır, Rejimin terör örgütlerinin desteklenmesine karşıyız. Türkiye ABD ile aynı hedeflere koşan bir ülke. Bölgede bilek güreşine karşıyız” diye konuştu.

CHP’nin başlattığı oturma eylemini de eleştiren Bozdağ, “AK Parti’yi oturarak engellemeleri mümkün değildir. AK Parti yoluna devam edecektir. Benim onlara tavsiyem, oturma vakti değil, ayağa kalksınlar, AK Parti’yi örnek alsınlar” dedi.