Ayşe Öğretmen 6 aylık bebeğiyle beraber hapse girecek

Öğretmen Ayşe Çelik hakkında Yargıtay’ın bugün karar vermesi bekleniyor

Ayşe Öğretmen 6 aylık bebeğiyle beraber hapse girecek

6 aylık infaz erteleme süresi bugün dolan Ayşe öğretmenin 10 gün infaz erteleme talebini reddedildi.

“Çocuklar ölmesin” dediği için “Terör örgütü propagandası yapmak” gerekçesiyle hakkında açılan davada verilen 1 yıl 3 ay hapis cezası onanan ve 6 aylık infaz erteleme süresi bugün dolan öğretmen Ayşe Çelik’in avukatı Mahsuni Karaman, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ve Ziya Pir ile birlikete saat 14.00 sıralarında Diyarbakır Adliyesi’ne gitti. Anayasa Mahkemesi’ne yapılan başvurunun sonucu beklenirken, Ayşe öğretmenin avukatı Mahsuni Karaman, infaz sürecinin 10 gün ertelenmesi için dilekçe ile başvuruda bulunacaklarını belirtti. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı 10 gün infaz erteleme talebini reddetti.

Eşyalarını toplamak için Adliyeden ayrılan öğretmen Ayşe Çelik, bugün Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’ne teslim olacak.

“OHAL yok, sıkıyönetim var”

Dava sonrası basın açıklaması yapmalarına bile izin verilmediğini ifade eden Ziya Pir, şunları söyledi:

“Hep birlikte görüyoruz. Özellikle Diyarbakır’da OHAL yok, sıkıyönetim var. Suçsuz bir öğretmen buraya telim olmaya geldi. Ne kendisine ne de avukatına içeride olup bitenleri basın önünde anlatmak için bile izin verilmiyor.  2 ay sonra seçime gideceğiz. Şurada basına iki cümle bile konuşamayacaksak eğer bizler nasıl bir seçim çalışması yapacağız? Zaten Türkiye’de neredeyse 2 yıldır ne hukukun üstlüğünü ne de yargının bağımsızlığı sağlanmış değil. Bugün de bunun en üst noktasını yaşıyoruz. Hem buradan bu uygulamayı protesto ediyor, hem de bunları bütün Türkiye’de duysun diye söylüyorum; şu anda Diyarbakır’da OHAL değil, sıkıyönetim yaşanıyor.”