'Başkan Erdoğan'ı FETÖ yöneticisi olarak yargılayabilirler'

CHP'li Dursun Çiçek'in "Başsavcılar bize diyor ki, iktidarı indirin biz de yargılayalım" sözleri sonrası AKP'li yazarların iddiaları peş peşe gelmeye devam ediyor.

'Başkan Erdoğan'ı FETÖ yöneticisi olarak yargılayabilirler'

CHP’li Dursun Çiçek’in bir televizyon programında sarfettiği “Başsavcılar bize diyor ki, iktidarı indirin biz de yargılayalım” şeklindeki sözlerinin AKP medyasındaki yankıları devam ediyor. Konunun enine boyuna araştırılmasını isteyip Hükümet’i de ‘teyakkuz’ halinde olmaya çağıran yandaşlar, konuyu sıcak tutup bir yandan da ‘darbe’ senaryosu oluşturarak AKP seçmenini bir arada tutmaya çabalıyor.

Bu isimlerden birisi de Star yazarı, eski İBDA-C hükümlüsü Yakup Köse. Çiçek’in sözlerini ikinci defa köşesine taşıyan Köse, “Atatürkçü/laik darbeci damarda bir kımıldanma” olduğunu öne sürüp, kimi savcıların AKP’nin ‘FETÖ’ ile mücadelede başlangıç tarihi olarak belirlediği 17 Aralık 2013 tarihini geri çekeceğini söyledi.

Köse, böylece Erdoğan’ın da “FETÖ destekçisi, hatta yöneticisi olarak yargılanabileceğini” yazdı. Yandaş yazar geçtiğimiz haftaki yazısında da, savcıların bunun için planlar yaptığının “kulağına geldiğini” yazmıştı.

İşte Köse’nin köşesinde o bölüm:

“Eski Ergenekon mahkûmu, CHP’nin eski milletvekili Dursun Çiçek’e ‘dert’ yanan Başsavcıların sözlerinden anlıyoruz ki, Atatürkçü/laik darbeci damarda bir kımıldanma var, kan akışı hızlanmış! FETÖ’nün izlediği taktiğin aynısını yapmanın peşindeler. Bunun yolunu da, geçen yazımda yazdığım üzere hükümetin FETÖ’ye mensubiyet ve iltisak başlangıç tarihi olarak belirlediği 17-25 Aralık 2013 tarihini geri çekerek yapacaklar. Pek medyaya yansımadı ama birkaç mahkemeden de bu minvalde karar çıktı. Bu kararlar kenarda bekletiliyor.

“Bu ne anlama geliyor” diye sorarsanız; şu anlama geliyor, zamanı geldiğinden Başkan Erdoğan’ı da FETÖ destekçisi hatta yöneticisi olarak yargılayabilirler. İster hayal deyin, ister plan; yapılmamak istenen bu!”

Not: Köse’nin yazısında alıntıladığımız bölümün son cümlesinde yer alan “yapılmamak” kelimesinin yazardan kaynaklı olarak yanlış yazıldığını, anlam akışına göre değerlendirildiğinde bunun “yapılmak” olarak yazılması gerektiğini belirtelim.