Barzani'den taziye mesajı: McCain’in vefatı Kürdistan halkı için büyük bir kayıptır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD'li senatör John McCain'in ölümünü üzüntüyle karşıladığını belirterek bir taziye mesajı yayımladı.

Barzani'den taziye mesajı: McCain’in vefatı Kürdistan halkı için büyük bir kayıptır

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD’li senatör John McCain’in ölümünü üzüntüyle karşıladığını belirterek bir taziye mesajı yayımladı.

IKBY Başbakanlık resmi sitesinden yayımlanan mesajda, Neçirvan Barzani’nin McCain’in ölümünün Kürdistan halkı için büyük bir kayıp olduğu görüşüne yer verildi. Barzani mesajında McCain’den ‘Kürdistan halkının samimi dostu’ diye bahsetti.

Barzani, yayımlanan yazılı mesajında “Yetenekli siyasetçi, Amerika’nın tanına şahsiyeti ve Kürdistan halkının samimi dostu John McCain’in vefatı bizi derinden üzdü. Sayın McCain’in vefatı Kürdistan halkı için büyük bir kayıptır. O Kürdistan halkının samimi dostuydu. O, Kürdistan halkının haklarını elde ederek korumasını samimiyetle savunuyordu.  her fırsatta Kürdistan halkını ve haklarını savundu. Kürdistan halkının haklarını elde etmesi için sürekli çabaladı” ifadelerini kullandı.