Barlas'tan Erdoğan'a 'kriz yoksa bağırıp durma' mesajı

Sabah yazarı Mehmet Barlas, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı "Eğer ülkede gerçekten bir kriz yoksa ülkenin siyasi liderleri toplumu geren ifadelerle yapılmış öfkeli ve tepkisel konuşmalar da yapmamalıdırlar." sözleriyle "uyardı".

Barlas'tan Erdoğan'a 'kriz yoksa bağırıp durma' mesajı

AKP’nin yayın organı Sabah‘ın başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ekonomideki son gelişmelerle ilgili “Kriz mıriz yok” sözleri üzerine Erdoğan’a “sakinlik” tavsiyesinde bulundu.

Tayyip Erdoğan’ın dün Saray’daki ‘Gaziler Günü’ etkinliğinde yaptığı konuşmada “Kriz falan sakın ha bunlara aldanmayın. Bunların hepsi manipülasyon. Güçlenerek geleceğe yürüyoruz” şeklindeki sözlerini hatırlatan Barlas, hem bu sözlere katılmamanın mümkün olmadığını söyledi, hem de Erdoğan’ı “ekonominin gerçekleri”ne karşı tepkili konuşmamaya çağırdı.

Yazısında “Eğer ülkede gerçekten bir kriz yoksa ülkenin siyasi liderleri toplumu geren ifadelerle yapılmış öfkeli ve tepkisel konuşmalar da yapmamalıdırlar.” diyen Barlas, “Bu gibi önemli dönüm noktalarında toplumun sakinliğe, güven duygusuna ve istikrarın varlığına inanmaya ihtiyacı vardır. Özellikle ekonominin gerçeklerine karşı yapılmış tepkisel konuşmalar, piyasadaki güven duygusunu zedeleyebilir. Sonuçta biz neleri aşmadık ki…” ifadelerini kullandı.