AKP'li büyükşehir belediye başkanına büyük yolsuzluk suçlaması

AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni yönetimine yine AKP medyasından ciddi bir yolsuzluk ithamı geldi.

AKP'li büyükşehir belediye başkanına büyük yolsuzluk suçlaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine başkanları istifa ettirilen belediyelerden biri olan AKP’li Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin yeni yönetimine yönelik ciddi bir yolsuzluk ithamı geldi.

AKP’li yazar Süleyman Özışık, İnternet Haber sitesindeki yazısında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun “özel kalem harcaması” adı altında devasa miktarda parayı iç ettiğini öne sürmüştü. Özışık’ın konu ile ilgili daha önce yazdığı yazısına cevaben Başkan Kafaoğlu’na yakın olduğu öne sürülen ‘Balıkesir Posta’ isimli gazeteden yanıt geldi.

“KALEMİNE BİRAZ DAMLASAYDI…”

Yanıtta yazar Özışık’ın önceki dönemdeki “danışmanlık” görevi nedeniyle sağladığı gelirin kesilmesinden sonra bu tür yazılar yazdığına dikkat çekilerek “Özel Kalem’den biraz kalemine damlasaydı, şimdi Süleyman en azılı Zekai Kafaoğlu hayranıydı… ” denildi.

Yazıdaki o ifadeler şöyle:

“Ne güzel Büyükşehir’den paralar oluk oluk akıyordu. Süleyman’ın keyfi yerindeydi… Sonra Kafaoğlu geldi ve Süleyman’a akan musluklar kuruyuverdi…

İşte ne olduysa bundan sonra oldu…. İyi adam Zekai, birden Kötü Adam Zekai’ye döndü…
Sözde Özel Kalem harcamaları, Süleyman’a batar oldu… Özel Kalem’den biraz kalemine damlasaydı, şimdi Süleyman en azılı Zekai Kafaoğlu hayranıydı… Süleyman Özışık ile ilgili pek fazla bir şey yazmak istemiyoruz… Zira yazdığı yazılar karşılığında girdiği duygusal ilişkilerini abisi Hadi Özışık bilmiyor… Bilse zaten kıyamet kopar…
Ama Süleyman’a bir tavsiyemiz var… Balıkesir farklı bir şehir… Buralar ne Kars’a benzer, ne İstanbul’a… Alacağını aldın zaten… Var git yoluna… Balıkesir’den sana ekmek çıkmaz… Boşuna başını ağrıtma…

“DEVEDE KULAK KALIR”

Bunun üzerine ikinci bir yazı kaleme alan Özışık, yazısında belediyedeki harcamalar için “26 milyon parayı özel kalem harcaması adı altında iç edildi” iddiasını tekrarlarken, yapılan usülsüzlüklerin bundan çok daha fazlasının da olduğunu belirtti. AKP’li yazar “Benim bahsettiğim 26 milyon var ya. O iç edilen diğer devasa paraların yanında devede kulak kalır, kulak!” vurgusu yapıp “21B ihalesiyle ve yüzde 30 kırımla kimlere 300 milyonlar aktarılmaya çalışıldı? Teknik takibe kimler takıldı, kimler emniyette sorguya alındı? Zekai Kafaoğlu hangi gerekçelerle ifadeye çekildi? Belediye Başkanı’nın oğlu nasıl oldu da bir anda Mado zincirleri açmaya başladı? İki yıl önce banka kredisini ödeyemeyen başkan bir anda nasıl oldu da kendisine, çocuğuna milyonluk arabalar almaya başladı?” şeklinde sorular yöneltti.

Özışık, yazısına  “Siz bunların hesabını soracağınıza, tetikçilik amacıyla kullandığınız gazete üzerinden bana saldırıyorsunuz. Ben ortaya belgeli bir iddia koyuyorum. Sizin işiniz o iddiayı araştırmak değil mi? Yapıldığı iddia edilen yolsuzluğun izini sürmek değil mi sizin işiniz? ifadeleriyle son verdi.