Bakanlıktan 3. havalimanı işçilerinin eylemine ilişkin beklenen açıklama

Ulaştırma Bakanlığı, üçüncü havalimanında insanlık dışı çalışma koşullarına karşı ayağa kalkan işçilerin eylemini "provokasyon" derken, şantiyedeki şartların düzeltilmesiyle ilgili adımlar atılacağını açıkladı.

Bakanlıktan 3. havalimanı işçilerinin eylemine ilişkin beklenen açıklama

Ulaştırma Bakanlığı, 3. havalimanında kötü çalışma koşullarını protesto ederek ayağa kalkan işçilerin iş bırakma eylemleri ve devamında yaşananlarla ilgili bir açıklamada bulundu.

Bakanlık, işçilerin isyan ettiği çalışma koşulları için “Bu büyüklükteki şantiyede kuşkusuz çalışanların temizliğinden, sağlığına, içme suyundan yemeğine kadar büyük bir organizasyon gerekmektedir.” derken, İGA yönetimini övüp “İGA yönetimi de bunu büyük bir başarı ile sürdürmektedir.” dedi.

Binlerce işçinin katıldığı eylemlerin “marjinal grupların yer aldığı provokasyon” diyerek küçültülüp adli olay haline getirilmeye çalışıldığı gözlenen açıklamada, havalimanının 29 Ekim 2018 günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile açılacağı belirtildi. Şantiyede İGA’nın bünyesindeki beş yüze yakın taşeron firmaya da “varsa” sorunların çözümü için talimat verildiği belirtildi.

İşçilerin senelerdir şikayet konusu olan kötü yemek ve barınma koşullarının yanı sıra son büyük eylemlerin çıkış noktası olan servisler konusu ile ilgili de bundan sonra “titiz” davranılacağı kaydedilen açıklamada, “Servis bekleyen işçilerin rahatı için çadır ve üstü kapalı bekleme alanları oluşturulacaktır.” ifadeleri kullanıldı.