Bakan Soylu 'konuştu': Ey zavallılar, Erdoğan'dan kurtulmak için yanlış adamlar seçtiniz...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erdoğan'ın karşısındaki cumhurbaşkanı adaylarının Avrupa ülkeleri tarafından seçildiğini öne sürüp, "Ey zavallılar Erdoğan'dan kurtulmak için yanlış adamlar seçtiniz" dedi.

Bakan Soylu 'konuştu':  Ey zavallılar, Erdoğan'dan kurtulmak için yanlış adamlar seçtiniz...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran seçimleri için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın karşısında aday olan isimlerle ilgili “Ey zavallılar, Tayyip Erdoğan’dan kurtulmanız için yanlış adamlar seçtiniz, beceremeyecek adamlar seçtiniz. Milletine yabancı adamlar seçtiniz. Başkalarının kumandasında olanları seçtiniz” dedi.

Beyoğlu’nda Piyalepaşa Mahallesi’ndeki Fatih Sultan Konak Camisinin önünde konuşan Soylu, 16 Nisan 2017’de yapılan şaibeli referandumu hatırlatarak “Referandumda hepiniz gördünüz Almanya ayağa kalktı, Fransa, Hollanda, Avusturya ayağa kalktı. Diğer başka ülkeler de ayağa kalktı. Sanki kampanyayı onlarla yapıyorduk. Sanki onların anayasasını değiştiriyorduk. Şimdi de yavaş yavaş hareketlenmeye başladılar. Hepsi aynı sistemin içerisindeler, ‘Tayyip Erdoğan’dan bir kurtulalım da Türkiye’yi istediğimiz gibi idare edelim’ dedi. Ey zavallılar, Tayyip Erdoğan’dan kurtulmanız için yanlış adamlar seçtiniz, beceremeyecek adamlar seçtiniz. Milletine yabancı adamlar seçtiniz. Başkalarının kumandasında olanları seçtiniz.” diye konuştu.