Bakan Özhaseki'den 'dumanlı eğlence'ye açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Afrin operasyonu haberleri eşliğinde bulunduğu 'dumanlı yemek masası' için açıklama yaptı.

Bakan Özhaseki'den 'dumanlı eğlence'ye açıklama

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Kemalettin Cengiz Tekinsoy’un sosyal medyadan paylaştığı fotoğrafta, televizyonda Afrin operasyonu haberleri yer alırken kahkaha atarak ‘dumanlı masa’da yemek yediği ana ait fotoğraf tepki çekmişti.

Bakan Mehmet Özhaseki, olayla ilgili avukatı aracılığıyla yaptığı açıklamada, duman ortamının ‘iradesi dışında’ gerçekleştiğini öne sürdü.

Odatv‘ye Özhaseki’nin avukatı Mehmet Savruk imzası taşıyan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Müvekkilim, bir kısım mesai arkadaşlarının kendi aralarındaki akşam yemeğine, ısrarlı davet üzerine ve onları kırmamak adına çok kısa bir süre katılmış, ne var ki, bu durum internet ortamında ‘Afrin haberinin önünde kahkaha atarak poz verdiler’ şeklindeki kasıtlı ve kötü niyetli haberlere konu olmuştur.

Belirttiğimiz gibi, müvekkilimin yemeğe katılımı çok kısa sürmüş, garsonların servis edilen meyve tabaklarına sıcak su dökmeleri ile oluşan duman ortamı tamamen lüzumsuz ve müvekkilimin iradesi dışında gerçekleşmiştir.”