Bahçeli 'Bunu nasıl yazdınız?' dedi, MEB yazanları görevden aldı

MEB, "Öğrenci Andı"na ilişkin Danıştay'a sunulan temyiz dilekçesi metninde "kusur"u bulunan Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı.

Bahçeli 'Bunu nasıl yazdınız?' dedi, MEB yazanları görevden aldı

MEB, “Öğrenci Andı”na ilişkin Danıştay’a sunulan temyiz dilekçesi metninde “kusur”u bulunduğu iddiasıyla Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü ve iki avukatı görevden aldı.

Bakanlık, “Öğrenci Andı”na ilişkin Danıştay’a sunulan temyiz dilekçesiyle ilgili gerekli düzeltici açıklamaları “ek beyan” şeklinde mahkemeye sunacak.

MEB’i Danıştay’a sunduğu temyiz dilekçesine ilişkin dün partisinin grup toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tepki göstererek şu ifadeleri kullanmıştı:
“Danıştay Sekizinci Dairesi’nin Andımızla ilgili aldığı kararı temyize götüren Milli Eğitim Bakanlığı’nın dilekçesinde tarihi ve sosyolojik olarak örtülemez yanlışlıklar vardır. Bakanlık diyor ki; ‘Türkler kendi çağdaşı unsurlara göre ulus bilincine en geç ulaşan topluluktur. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyetini kuran kadro zaten gecikmiş olan süreci hızlandırmak için yoğun çaba harcamıştır.’ Türkleri millet bilincine en geç ulaşan topluluk olarak değerlendirmek tarih inkarı, tarih ihmali, tarih ihanetidir.  Türklerin millet bilincine en geç ulaşan topluluk olduğunu söyleyen şahıs direkt sana soruyorum, bunu nasıl yazdın, nasıl iddia ettin, hangi çevrenin mahsulü, nerenin piyonusun?”