'Babamı FETÖ öldürdü' diyen Soysal, aracında öldürülmüş olarak bulundu

1998 yılında Batman'da FETÖ üyesi polisler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Cevzet Soysal'ın oğlu Mücahid Soysal, aracında başından silahla vurulmuş halde bulundu.

'Babamı FETÖ öldürdü' diyen Soysal, aracında öldürülmüş olarak bulundu

1998 yılında Batman’da FETÖ üyesi polisler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahid Soysal, aracında başından silahla vurulmuş halde bulundu.

Batman Kuyubaşı Mahallesi’nde TOKİ konutları yakınlarındaki minibüste başından ateşli silahla vurulmuş kişiyi fark edenler durumu polise bildirdi. Yapılan incelemede ağır yaralı kişinin 1998 yılında Batman’da FETÖ üyesi polisler tarafından öldürüldüğü iddia edilen Cevzet Soysal’ın oğlu Mücahid Soysal olduğu belirlendi.

Sağlık ekiplerince özel bir hastaneye kaldırılan Soysal, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Soysal’ın cesedinin otopsi için Batman Devlet Hastanesi morguna götürüldüğü açıklandı.

Batman’da Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) çalışırken 9 Kasım 1998’de kaybolan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Cevzet Soysal’ın, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun’un ‘İn’ kitabında aktardığı iddialara göre FETÖ’cü polisler tarafından öldürüldüğü yazmıştı, bunun üzerine oğlu Mücahid Soysal, Batman Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhuriyet savcısının gözetiminde Beşiri ilçesinin Kıra Dağı mevkisinde kazı yapılmıştı.

Batman Valiliği’nce dün gece aracında başından vurulmuş bulunan, kaldırıldığı hastanede ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Mücahit Soysal ile ilgili bir açıklama yapıldı. Valiliğin yazılı açıklamasında, yapılan inceleme ve yakınlarından alınan bilgiler sonucu Soysal’ın tabancayla intihar ettiğinin anlaşıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Emniyet Müdürlüğüne dün saat 21.45 sıralarında gelen bir ihbarda İlimiz Kuyubaşı Mahallesi Toki köprüsü üzerinde Mücahit Soysal isimli bir şahsın silahla intihar ettiği ve yakınları tarafından Batman Özel Medikal Park Hastanesine getirildiği ve burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayla ilgili yapılan inceleme ve şahsın yakınlarından alınan bilgiler sonucu şahsın tabanca ile intihar ettiği anlaşılmıştır. Olayda kullanılan silah ve bir adet boş kovana el konulmuştur. Olayla ilgili adli soruşturma devam etmektedir.”