Antalya'da iki günde ikinci orman yangını

Antalya'da dün Döşemealtı ilçesinde çıkan orman yangınından sonra bugün de Kumluca'da orman yangını meydana geldi.

Antalya'da iki günde ikinci orman yangını

Antalya’da dün Döşemaaltı ilçesi Kırkgöz mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangından sonra bugün de Kumluca ilçesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle orman yangını meydana geldi.

Kumluca’nın Mavikent Mahallesi Yenicepınar mevkisinde, Papazkoyu’nda saat 11.00 sıralarında başlayan yangın, geniş bir alanda devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle seraların bulunduğu alana doğru ilerleyen yangına 2 helikopter ve 1 amfibik uçakla müdahale ediliyor.

Yangının çıkış noktasına ulaşımın güç olması nedeniyle ekipler, sık kızılçam alanında yol açma çalışması yürütüyor.

Bu arada yangının çıkış nedeni de belirlenmeye çalışılıyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ: YANGIN KONTROL ALTINDA

Orman yangınına ilişkin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, özel bir televizyona katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullandı:

”Antalya’nın Kumluca ilçesi Adrasan mevkiinde saat 10.25’te bir yangın çıktığı haberini aldık ve 10.35’te ekiplerimiz müdahale etti. Seraların yanından başladı ve 30 kilometre hızla esen rüzgar aslında bizim için negatif bir durum. Bazı seralarımız zarar gördü. Yangına 4 uçak 7 helikopter 50 arazöz 6 dozer müdahale ediyor. Yangın şu an itibariyle kontrolümüz altında en yakın zaman içerisinde de Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz yangını öncelikle tamamen kontrol altına alma sonrasında soğutma ve söndürme çalışmalarını icra edecekler.”

Antalya’da dün de Döşemaaltı ilçesi Kırkgöz mevkiindeki ormanlık alanda saat 16.00 sıralarında çıkan orman yangını, yaklaşık 3 saatlik bir çalışmanın ardından kontrol altına alınmıştı. Yangında yaklaşık 1 hektarlık ormanın zarar gördüğü belirlenmişti.