Antalya'da eş zamanlı iki yangın

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki iki mahallede eş zamanlı orman yangını çıktı, yangın sebebiyle  meyve bahçeleri ve bazı seralar zarar gördü.

Antalya'da eş zamanlı iki yangın

Antalya’nın Kumluca ilçesindeki iki mahallede eş zamanlı orman yangını çıktı, yangın sebebiyle  meyve bahçeleri ve bazı seralar zarar gördü.

Antalya’nın Kumluca ilçesinde Erentepe ve Yazır mahallelerinde saat 20.00 sıralarında eş zamanlı orman yangını çıktığı öğrenildi. Rüzgarın da etkisiyle geniş alana yayılan iki yangına da müdahale eden Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yangını kontrol altına alarak söndürdü.

Erentepe Mahallesi Akgedik mevkiindeki yangının yerleşim yerlerini de tehdit etmesi üzerine itfaiye ve orman ekiplerinin çabasıyla kontrol altına alındı. Yangın bölgesine yakın bir evde tek başına yaşadığı öğrenilen Zeynep Aksoy (70), itfaiye ekipleri tarafından yangın bölgesinin dışına götürüldü. Yangın yaklaşık iki saat süren çalışmalar sonucunda söndürülürken, soğutma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

Erentepe Mahalle Muhtarı Ali Göçer, “Vatandaşların sulama hortumları zarar gördü. Tek başına yaşayan Zeynep Aksoy korkmuş ve bayılmış. Ekipler tarafından evinden alınarak güvenli bir yere taşındı. Sağlık durumu iyi. Yangının ne kadar bir alana zarar verdiği sabah yapılacak tespitler sonunda belirlenecek” dedi.