Antalya'da 5 CHP'li genç tutuklandı: Tekbirler getirip bize terörist diyenler neden dışarda?

Antalya'da, seçimlerin ardından oy çuvallarının getirildiği adliye önünde, AKP'li grubun saldırdığı 10 CHP'li gençten 5'i tutuklandı. CHP Gençlik Kolları karara karşı bir açıklama yaparak "Karşı taraftan niye hiçbir kimse gözaltına alınmamıştır?" diye sordu.

Antalya'da 5 CHP'li genç tutuklandı: Tekbirler getirip bize terörist diyenler neden dışarda?

24 Haziran akşamı oylarına sahip çıkmak için Antalya Adliyesi önünde toplanan CHP Gençlik Kolları üyelerinden  10’u gözaltına alınmış, adliyeye sevk edilen gençlerden 5’i tutuklanmıştı.

CHP Kepez Gençlik Kolları, kararla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Gözaltılarda uygulanan çifte standarda dikkat çekilen açıklamada, seçim akşamı adliye önünde toplanan AKP’li grubun tekbirler getirip hakaretlerde bulunarak CHP’lileri provoke ettiği belirtilirken, “Karşı taraftan niye hiçbir kimse gözaltına alınmamıştır?” denildi.

CHP üyesi gençlerden birinin ablasının vefatı nedeniyle kurulan taziye çadırında gözaltına alındığı da vurgulanan açıklamada, “Ablası vefat eden arkadaşımızın taziye çadırında gözaltına alınması hangi vicdana sığmaktadır?” diye soruldu.

CHP Kepez Gençlik Kolları Başkanı Kalan Karakuş imzasıyla yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

CHP’Lİ GENÇLER YALNIZ DEĞİLDİR

“Son yıllarda seçimlerde yaşanan usulsüzlüklerden dolayı hassas olan yoldaşlarımız, en demokratik haklarını kullanarak, oylarına sahip çıkmak için seçim gecesi adliye önünde toplanmıştır. Son derece barışçıl bir şekilde tepkilerini dile getiren ve oylarına sahip çıkmaya çalışan yoldaşlarımızın bir kısmı, haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmıştır. Adliye önünde toplanan diğer grup, tekbirler getirerek arkadaşlarımızı provoke ederken, karşı taraftan hiç kimse gözaltına alınmamıştır. Bu durum ortada bir çifte standardın olduğunun göstergesidir.

Demokratik ve barışçıl bir şekilde tepkilerini dile getiren arkadaşlarımız, hangi gerekçe ile tutuklanmıştır? Kime gözdağı verilmek istenmektedir? Ablası vefat eden arkadaşımızın taziye çadırında gözaltına alınması hangi vicdana sığmaktadır? Yoldaşlarımıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulunan, terörist imasında bulunan karşı taraf vatan evladı da, bu ülkeyi kuran partinin gençleri vatan haini mi? Karşı taraftan niye hiçbir kimse gözaltına alınmamıştır?

Buradan şunu ilan edelim ki: Hiçbir CHP’li arkadaşımız yalnız değildir. İktidar eliyle yaratılmak istenen korku imparatorluğuna karşı yılmadan mücadele edeceğiz. Devam eden adli sürecin takipçisi olacağız.

Haksız ve hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan yoldaşlarımızın en kısa süre içerisinde özgürlüklerine kavuşmasını diliyoruz.”