Anadolu Üniversitesi'nde bölünmeye karşı kitlesel protesto

Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde öğrenciler üniversitelerinin bölünmesi kararını protesto etti.

Anadolu Üniversitesi'nde bölünmeye karşı kitlesel protesto

Aralarında İstanbul, Gazi, Anadolu, Karadeniz Teknik, İnönü, Selçuk, Erciyes üniversitelerinin de bulunduğu bazı üniversitelerin bölünmesi kararına tepkiler sürüyor.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde toplanan yüzlerce öğrenci, üniversitelerinin bölünmesi kararını protesto etti. Üniversitenin Yunusemre Yerleşkesi’nde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu önünde toplanan öğrenciler ‘Üniversiteme dokunma, kampüsüme dokunma’ yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. “Üniversiteme dokunma”, “Fakülteme dokunma”, “Üniversiteler bütündür parçalanamaz” sloganı atan öğrenciler Yunus Emre Kampüsü Cumhuriyet Kapısı girişine kadar yürüdü.

ÜNİVERSİTEYİ YENİDEN KAZANACAĞIZ

Eğitim-Sen’in de destek verdiği yürüyüşün ardından okunan basın açıklamasının öncesinde, “Anadolu Üniversitesi öğrencileri bu üniversiteyi bir kez sınava girerek kazanmıştır. O sınavda bize sorular soruldu, şıklar verildi. Şimdi bize hiç bir soru sormadan Anadolu Üniversitesi’ni kazanmamızı istiyorlar. Biz bunu üniversiteyi yeniden kazanacağız” denildi.

PEŞKEŞE İZİN VERMEYECEĞİZ

Basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Bir gece yarısı önerge sunulup komisyonda kabul edilen ve içinde üniversitemizin de bulunduğu 20 üniversitenin kurulması yönünde hazırlanan ve 16 üniversitenin bölünmesini içeren yasa, Mecliste de onaylandı. Akademik anlamda ve biz öğrenciler için herhangi bir faydası bulunmayan, sözde üniversite sayısını artırıp, aslında eğitimin içini boşaltan, öğrencilere ve akademisyenlere dayatılan kararın karşısındayız. Büyük emeklerle kazandığımız üniversitemizin, siyasi çıkarlar ve imara açılacak alanlar için peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz. Bu karar meclisten geçse de üniversitelerden, öğrencilerden geçmez. Kazanmış olduğumuz haklarımızı elimizden almaya çalışanlara karşı direnmeye, bilimsel ve özgür akademiyi savunmaya devam edeceğiz.”