Altyapı Fanzin yola çıktı!

Akademide ve ülkedeki gerici/piyasacı dönüşüme karşı mücadele eden İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü öğrencileri, memleket sorunlarını üretim ilişkileri temelinde ele aldıkları Altyapı Fanzin'i çıkararak yola koyuldu.

Altyapı Fanzin yola çıktı!

İstanbul Üniversitesi İktisat bölümü öğrencileri, akademinin ve bilimin tasfiye edildiğigericiliğin ve piyasacılığın önünün açıldığı bir dönemden geçerken bir adım öne çıktı ve Altyapı Fanzin’i çıkardı. 

Üniversitelerdeki bu gidişattan rahatsız olan, üniversitelere ve memlekete karşı sorumluluk duyan öğrenciler tarafından çıkarılan Altyapı Fanzin, yaşanılan sorunların temellerini üretim ilişkilerinde ve onun üst yapıyla kurduğu bağda arıyor. Nasıl değiştireceğiz sorusunu es geçmeyen bir perspektifi var etmeye çalışıyor.

Altyapı Fanzin ilk sayısında Kapitalizm nasıl geliştiTürkiye ekonomi-politiğine bakış-1(1908-1922)Psikolojik rahatsızlıkların yükselişi; KapitalizmSermayenin kar aracı;Kariyerizm” başlıklarını ele alarak okurlarıyla buluşuyor.

“Yola çıkarken” isimli giriş bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor:

“…Üniversiteler tarihsel olarak ilerici atılımların dayanağı olmuştur. Günümüzde asıl amacının dışında tutulmaya çalışan üniversitelerdeki bu eksiklik biz iktisat öğrencileri tarafından rahat bir şekilde gözlemlenmektedir. Altyapı Fanzin’in doğuşu bu temel gerekçeye dayandırılmaktadır…”